Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga sindikata (HUS) sutra će u Vinkovcima započeti seriju prosvjeda u većim hrvatskim gradovima protiv Vladinih mjera i sve težeg stanja u zemlji.


Sutrašnji prosvjed u Vinkovcima počet će u 11 sati na Stadionu malih sportova, a osim sindikalaca trebali bi govoriti i predstavnici potrošača, umirovljenika, nezaposlenih i studenata, rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević. HUS traži od Vlade ukidanje tzv. kriznog poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto, ukidanje PDV-a za osnovne namirnice, smanjenje javne potrošnje, te obračun s kriminalom i korupcijom.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme" Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja

>> Velik interes za sudjelovanje na vinkovačkom prosvjedu

Osim toga, na prosvjedima će govoriti voditelji županijskih ureda HUS-a koji će upozoriti na konkretne poteškoće na pojedinom području, ponuditi rješenja i postaviti vlastima rok za rješavanje problema, kaže Matijašević. Radni naslov prosvjeda glasi 'Za pravnu i moralnu Hrvatsku', a Matijašević pritom naglašava kako HUS ne namjerava rušiti Vladu, već će do eventualne smjene vlasti doći kao posljedica neispunjavanja opravdanih zahtjeva prosvjednika. Nakon Vinkovaca, prosvjedi će se održati 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u jutarnjim satima u Puli a poslijepodne u Rijeci, dok će završni skup biti 15. rujna u Zagrebu.