Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme u tijeku

Velik interes za sudjelovanje na vinkovačkom prosvjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripreme za održavanje prvog od sedam najavljenih prosvjednih skupova Hrvatske udruge sindikata, koji će se 9. rujna održati u Vinkovcima, a potom i u Osijeku, Šibeniku, Rijeci, Puli, Splitu i Zagrebu, na zadovoljavajućoj su razini, rekao je na konferenciji za novinare voditelj Županijskog ureda HUS-a Vukovarsko-srijemske županije Nikola Kaselj.

Prema Kaseljevim riječima, za sudjelovanje na vinkovačkom prosvjednom skupu interes su iskazale brojne udruge civilnog društva, među kojima i udruge umirovljenika, nezaposlenih, mladih te Glasa potrošača čiji će predstavnici i govoriti na skupu.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?"

Velik interes građana

'Velik je i interes građana, a jedini nam je trenutačni problem lokacija održavanja skupa s obzirom da nam je iz vinkovačke gradske uprave rečeno kako je pješačka zona, u kojoj smo namjeravali održati skup, u to vrijeme zauzeta", kazao je Kaselj dodavši kako je HUS kao drugu moguću lokaciju naveo Stadion malih sportova, nedaleko gradskog središta.

Ponovio je kako HUS očekuje da Vlada ukine 'nametnute poreze i namete te da se organizira krizna ili Vlada spasa' što je, istaknuo je, puno bolje od raspisivanja novih izbora koji, kako je ocijenio, 'možda i ne bi donijeli ništa novoga'. Član Predsjedništva županijskog HUS-a Stjepan Rožmarić kazao je kako HUS najavljenim prosvjednim skupovima, želi izraziti nezadovoljsvo stanjem u gospodarstvu te uvjetima života građana na način da se izbjegne bilo kakvo političko upletanje u organizaciju i provedbu prosvjednih skupova.

>> 'Harač je kap koja je prelila čašu'

>> Seljaci za četvrtak najavili blokadu granica

HUS će u rujnu organizirati prosvjede u sedam gradova na kojima će građani moći iskazati nezadovoljstvo odlukom Vlade o uvođenju novog poreza na plaće i mirovine. Prosvjedi će se održati 9. rujna u Vinkovcima, 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u Rijeci i Puli, 14. rujna u Splitu i 15. rujna u Zagrebu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene