Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualna tema

Ironija u Saboru: 'Nitko neće komentirati pomrčinu sunca, dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u petak je, na neouobičajen način, bez stanke, otvorio raspravu o dvije godine starom izvješću o stanju okoliša – izvješće se, naime, odnosi na razdoblje od 2009. do 2102. godine.

Izostanak zahtjeva za stankom iznenadio je i predsjedavajućeg Nenada Stazića.

"Nitko neće komentirati pomrčinu sunca, dobro", ironično je primijetio Stazić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Gordan Jandroković AFERA HEP Oporba želi izvanredno zasjedanje Sabora, Jandroković ih odbio

Sudi li se po spomentom izvješću, Hrvatska može biti zadovoljna stanjem okoliša. U četiri godine, od 2009. do konca 2012., otkriva izvješće, smanjene su emisije onečišćujućih tvari u zrak, kao i emisije stakleničkih plinova, smanjene su količine proizvedenog otpada, povećao se broj saniranih odlagališta sa 63 na 112, ekološko stanje najvećeg dijela hrvatskog Jadrana i dalje je najvećeg stupnja kakvoće.

Povećalo se očekivano trajanje života građana i očekivanih godina zdravog života na 76,7 godina, odnosno na 60,8 godina za oba spola.

VIDEO Zemlja u kojoj je bila totalna pomrčina Sunca: Ovo je snimljeno jutros u 09:40h

Kad je riječ o istraživanjima Jadrana, Branko Vukšić (Klub nezavisnih ljevičara) smatra da se Saboru treba odgovoriti što Hrvatska želi u slijedećih 50 godina jer kad se to učini, znat će se što sa bušenjem i istraživanjem Jadrana. I naši susjedi buše Jadran, to nije veliko more da havarija s talijanske strane ne bi ugrozila i Hrvatsku, poručio je.

Damir Kajin (Istarski demokrati) podsjeća da se od konca 90-ih eksploatira plin u sjevernom Jadranu i da u 15 godina nije bilo ni jednog incidenta. Ne treba se plašiti platforme, ako se treba nečega plašiti to su trajekti, uvjerava Kajin.

Aktualizirao je i pitanje sudbine LNG terminala na Krku. Talijanska vlada nedavno je dala zeleno svjetlo za izgradnju LNG terminala u Trstu, postavlja se pitanje može li mu Omišalj konkurirati, odnosno je li Omišalj još jedan izgubljeni posao stoljeća ili tisućljeća, zapitao se zastupnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene