Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Inspekcija zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva provodi drugi zajednički inspekcijski nadzor nad postrojenjima s opasnim tvarima koje mogu uzrokovati nesreće većih razmjera, priopćeno je danas iz Ministarstva.


Riječ je o inspekciji u suradnji sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, vodopravnom inspekcijom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protupožarnom inspekcijom Ministarstva unutarnjih poslova, inspekcijom zaštite na radu, elektroenergetskom inspekcijom, inspekcijom posuda pod tlakom i rudarskom inspekcijom Državnog inspektorata te veterinarskom inspekcijom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Vezani članci Inspekcijski nadzor - 1 Teške optužbe na račun liječnika u bolnici Dubrava! Dnevnik Nove TV u posjedu anonimne prijave: Spominju se štakori i alkohol, ali i seksizam Izbijanje nafte - 5 Poznat uzrok istjecanje nafte kod Zagreba: Za sve je kriva rupica

Kako se podsjeća, zajednički nadzor započeo je 21. travnja i trajat će do kraja lipnja 2008.

Nadzor se obavlja u tvrtkama Chromos Agro Zagreb, HEP TE-TO Rijeka, Dalmacijacement CEMEX - Split, INA rafinerija nafte Rijeka, Odlagalište Karepovac Split, HEP TE-TO Zagreb, Holcim Hrvatska Koromačno i HEP EL-TO Zagreb.

Po završetku nadzora, temeljem pojedinačnih izvješća, inspekcija zaštite okoliša izradit će objedinjeno izvješće koje će se objaviti na web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Prvim zajedničkim nadzorom u razdoblju od 12. studenoga do sredine prosinca 2007. obavljeni su kao prioritet koordinirani nadzori svih onečišćivača na području grada Siska utvrđenih u Izvješću o kakvoći zraka Sisačko-moslavačke županije iz studenog 2006. godine.

Nadzirani su pogoni JANAF - terminal Sisak, Rafinerije nafte Sisak, TE Sisak i Petrokemije Kutina.

Osim toga, proveden je koordinirani nadzor više inspekcija u pogonima Našicecementa u Našicama.

O svim nadzorima sastavljeno je izvješće s prijedlozima mjera za unapređenje stanja svih sastavnica okoliša, a izvješće je objavljeno na web stranici Ministarstva http://www.mzopu.hr/default.aspx?id=7346 .

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju