Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši poslovni rezultati

Inspekcija zatvorila varaždinski aerodrom, direktor smijenjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupština trgovačkog društva Varaždin Airport smijenila je dosadašnjeg direktora te tvrtke Marija Bucinu na čije je mjesto jučer postavljen Danijel Borović, nakon što je inspekcija civilnog zrakoplovstva jučer privremeno zatvorila aerodrom.

Razlozi za smjenu prvog čovjeka trgovačkog društva u stopostotnom vlasništvu grada su potreba razrješavanja međusobnih odnosa Varaždin Airporta d.o.o. i TD Winair d.o.o. budući da nisu ispoštovane odredbe Ugovora o zajedničkoj suradnji u provedbi projekata ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin te višegodišnji loši poslovni rezultati koji su kulminirali lanjskim negativnim saldom od oko 700 tisuća kuna, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija drama na pisti Avion s putnicima zaustavljen u zračnoj luci, iz kovčega curio radioaktivni materijal? Petero zaposlenika prebačeno u bolnicu Zrakoplovi Lufthanse "Žao nam je" Velika europska aviokompanija ide u štrajk, otkazani letovi 200 tisuća putnika

Nakon smjene Bucine, ostavke su podnijela i tri zaposlenika koji su bili odgovorne osobe za funkcioniranje aerodroma. Oni su o tome obavijestili inspekciju, koja je jučer zatvorila varaždinski aerodrom i zabranila sve aktivnosti dok se na njihove funkcije ne imenuju nove osobe koje moraju zadovoljavati određene stručne uvjete.

>> Sukob taština i politički obračuni guraju Varaždin pod hrpe smeća!

Iz grada poručuju da osnovano sumnjaju da su trojica zaposlenika Varaždin Airporta, koji su istovremeno i zaposlenici Winaira u vlasništvu T7 grupe, namjerno dali ostavke na mjesto odgovornih osoba u Varaždin Airportu s krajnjim ciljem zatvaranja varaždinskog aerodroma te stvaranja dodatnih pritisaka Winaira, odnosno T7 grupe na Grad Varaždin.

Zbog njihovih ostavki inspekcija je jučer, u skladu sa zakonom i pravilima obavljanja zračnog prometa, zatvorila varaždinski aerodrom, no, taj će problem biti riješen za nekoliko dana, kada će biti imenovane druge odgovorne osobe», navodi se u priopćenju grada.

Na odluku gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša o opozivu člana Uprave Varaždin airport d.o.o. i zatvaranja varaždinskog aerodroma, priopćenjem su reagirali iz tvrtke Winair u kojoj gradonačelnikovu odluku o opozivu ocjenjuju 'političkom, vrlo nepromišljenom i zaista sramotnom'.

Navode kako je ta odluka suprotna Ugovoru o zajedničkoj suradnji u provedbi projekta ulaganja u razvoj aerodroma Varaždin, sklopljenom između grada Varaždina i tvrtke Winair d.o.o. Također podsjećaju kako u zrakoplovstvu odgovorna osoba na aerodromu, prema zahtjevima Agencije za civilno zrakoplovstvo, mora imati određene kvalifikacije na osnovu kojih bilo koji aerodrom u Hrvatskoj može zadržati svoj certifikat koji mu omogućava nesmetano odvijanje raznih letačkih operacija, a koji je u slučaju varaždinskog aerodroma upravo iz tog razloga privremeno oduzet.

Certifikat je varaždinski aerodrom dobio još krajem 2008. godine, a iz Winaira navode kako su gubitkom certifikata varaždinskom aerodromu do daljnjega zabranjene sve letačke operacije bilo da se radi o komercijalnim letovima, onim školskim ili pak nekim drugim vrstama letova. 'Jedino što je još danas dozvoljeno je da sve letjelice koje se trenutno nalaze na varaždinskom aerodromu mogu do 20,00 sati poletjeti s aerodroma kako bi se preselile na neku drugu lokaciju', navode iz Winaira. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene