Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ove su godine porezni inspektori diljem Jadrana počeli koristiti 'posebne' metode nadzora rada ugostiteljskih objekata pa se maskiraju u turiste i govore stranim jezicima.


Najave Ministarstva financija i Porezne uprave o nemilosrdnom uvođenju reda tijekom turističke sezone počele su se ostvarivati. Inspektori su u lov ovog ljeta krenuli s posebnim 'inovacijama'.

Vezani članci Ante Vlašić i Paula Klaić Saulačić Turisti preplavili Jadran, no ima li ih tko poslužiti? "Krenuli smo kasno u tu priču, ali država mora..." Venecija Dosta im je gužvi: Turistički biser uvodi obvezne ulaznice za sve posjetitelje, poznata i cijena karata

Iz Dalmacije stižu vijesti o poreznicima maskiranima u turiste - nose 'havajske' košulje, glume pijane Engleze, govore stranim jezicima, a neki ugostitelji i iznajmljivači tvrde da je Porezna u svrhu 'zavaravanja' angažirala čak i studente iz 'egzotičnih' zemalja.

>> Porezni inspektori mu ZAPEČATILI ugostiteljski objekt, on uzvratio OVIM!

Jedan ugostitelj iz Korčule u razgovoru za Dnevnik.hr kaže da poreznici ranijih godina nikad nisu u ovolikoj mjeri, a pogotovo ne ovakvim metodama, provodili nadzor objekata. Rekao nam je kako je u gradu Korčuli nekoliko objekata zbog nepravilnosti zatvoreno, a vlasnici moraju platiti globe u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dobiju sladoled, pobjegnu pa vlasnika globe jer im 'nije izdao račun'

Isti nam je ugostitelj opisao jednu od metoda poreznika koja se prepričava u gradu. Kaže da zatraže kuglu sladoleda, pruže konobarici novac, ali onda ne čekaju račun koji je konobarica, nakon što ih je poslužila, krenula izdavati, već se jednostavno okrenu i napuste objekt. Time je vlasnik objekta doveden pred svršen čin te ga se može globiti zbog navodnog neizdavanja računa, kaže naš sugovornik.

Poslovni dnevnik piše da su na Mljetu lokalni poduzetnici zbog akcije Porezne uprave organizirali zajedničke straže, ne želeći se dovesti u situaciju da, kažu, zbog 10 kuna viška u blagajni plaćaju visoke globe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju