Zvonimir Troskot (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zvonimir Troskot (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Građanska inicijativa Narod odlučuje objavila je kako su s jučerašnjim danom prikupili više od 280.000 potpisa za referednum za izmjenu Izbornog zakona.


Inicijativa do 27. svibnja mora prikupiti 374.740 potpisa.

Vezani članci Zvonimir Troskot i Luka Mlinarić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Iz inicijative "Narod odlučuje" objavili kada će nositi potpise u Sabor pa postavili pitanje za ministra Kuščevića Inicijativa Narod odlučuje (Foto: Pixell) Skupili 78.000 potpisa za referendum: "Nije nam jasno zašto nas Zagreb, Osijek i Rijeka na ovaj način opstruiraju"

Koordinator inicijative Zvonimir Troskot kazao je kako su prije tri dana izdali upozorenje o kršenju ustavnih prava građana, koje se posebno očitovalo u Samoboru, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, te da su danas prozvali ministra uprave Lovru Kuščevića i Ministarstvo.

"Do danas nismo dobili nikakvo priopćenje od strane Ministarstva niti imamo saznanje da je nadzorno tijelo izašlo na teren i ispitalo protuustavnost djelovanja određenih gradonačelnika", kazao je Troskot.

Iz inicijative su se obrušili i na GONG.

"Umjesto da zaštiti građane u njihovom trajno opstruiranom pokušaju da ostvare najveći mogući stupanj demokratskog izjašnjavanja – referendum, GONG je svojim priopćenjem odlučio štititi institucije koje postupaju protuzakonito. GONG-ov naputak o tome kako prikupljanje potpisa učiniti nepravilnim držimo direktnim povodom niza istovremenih provokacija koje su se u gradu Zagrebu dogodile danas", poručuju iz Inicijative.