Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 374.740 potpisa

Inicijativa "Narod odlučuje": "Prikupili smo 280.000 potpisa" za referendum o izmjeni Izbornog zakona"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa Narod odlučuje objavila je kako su s jučerašnjim danom prikupili više od 280.000 potpisa za referednum za izmjenu Izbornog zakona.

Inicijativa do 27. svibnja mora prikupiti 374.740 potpisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za izmjenu izbornog zakona "Narod odlučuje" u srijedu predaje prikupljene potpise za referendum Slika nije dostupna "Vrijedni volonteri" Iz inicijative "Narod odlučuje" objavili kada će nositi potpise u Sabor pa postavili pitanje za ministra Kuščevića

Koordinator inicijative Zvonimir Troskot kazao je kako su prije tri dana izdali upozorenje o kršenju ustavnih prava građana, koje se posebno očitovalo u Samoboru, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, te da su danas prozvali ministra uprave Lovru Kuščevića i Ministarstvo.

"Do danas nismo dobili nikakvo priopćenje od strane Ministarstva niti imamo saznanje da je nadzorno tijelo izašlo na teren i ispitalo protuustavnost djelovanja određenih gradonačelnika", kazao je Troskot.

Iz inicijative su se obrušili i na GONG.

"Umjesto da zaštiti građane u njihovom trajno opstruiranom pokušaju da ostvare najveći mogući stupanj demokratskog izjašnjavanja – referendum, GONG je svojim priopćenjem odlučio štititi institucije koje postupaju protuzakonito. GONG-ov naputak o tome kako prikupljanje potpisa učiniti nepravilnim držimo direktnim povodom niza istovremenih provokacija koje su se u gradu Zagrebu dogodile danas", poručuju iz Inicijative.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene