Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBAVIJEST MINISTARSTVA

Ima li tomu kraja? Zbog pesticida opozvana još dva proizvoda koja mnogi imaju u hladnjacima

Trgovina, ilustracija - 1
Trgovina, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u utorak potrošače o opozivu još dva proizvoda, vrhnja i Cremina za kuhanje, zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.

Zbog utvrđenog pesticida Konzum opoziva Vrhnje za kuhanje 200 ml Bravo Crema, s datuma upotrebe do 25. 3. 2022., lot broja: L21089 talijanskog proizvođača Unigra S.r.l.; Via Gardizzia9/B, Conselice.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Sedmi dan prosvjeda Ministarstvo će svinjogojce pozvati u Zagreb. Svoje djedove u prosvjedu podržali i studenti: "Ovo je zadnji krik, ako ovo izgubimo, svi možemo pakirati kofere" Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Ultimatum do sutra u podne Svinjogojci čekaju sastanak s ministricom, Pokrovac za Dnevnik Nove TV otkrio kad će u politiku: "Ljudi me vole nezavisnog"

Tvrtka Stanić iz Svete Nedelje iz istog razloga opoziva proizvod Cremino za kuhanje 500 ml, rok trajanja 10. 3. 2022., lot broja: 21074 i rok trajanja 24. 3. 2022., lot broja: 21088.

Navedeni proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Iz Ministarstva poljoprivrede u ponedjeljak su poručili kako velik broj opoziva i povlačenja prehrambenih proizvoda s tržišta zbog pojave pesticida ili drugih faktora dokazuju da funkcionira sustav sigurnosti hrane i zaštite potrošača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene