Trgovina, ilustracija - 1
Trgovina, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u utorak potrošače o opozivu još dva proizvoda, vrhnja i Cremina za kuhanje, zbog utvrđenog pesticida etilen-oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.


Zbog utvrđenog pesticida Konzum opoziva Vrhnje za kuhanje 200 ml Bravo Crema, s datuma upotrebe do 25. 3. 2022., lot broja: L21089 talijanskog proizvođača Unigra S.r.l.; Via Gardizzia9/B, Conselice.

Vezani članci Šišmiši - 2 Najezda šišmiša u Ministarstvu poljoprivrede! Nakon prve intervencije otkriveno da ih ima još: "Prvi dan ih je bilo 33, a nastavilo se i jučer" Riba u konzervi, ilustracija Provjerite zalihe i nipošto ne koristite: Povlače se konzerve s ribom zbog mogućih komadića stakla

Tvrtka Stanić iz Svete Nedelje iz istog razloga opoziva proizvod Cremino za kuhanje 500 ml, rok trajanja 10. 3. 2022., lot broja: 21074 i rok trajanja 24. 3. 2022., lot broja: 21088.

Navedeni proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Iz Ministarstva poljoprivrede u ponedjeljak su poručili kako velik broj opoziva i povlačenja prehrambenih proizvoda s tržišta zbog pojave pesticida ili drugih faktora dokazuju da funkcionira sustav sigurnosti hrane i zaštite potrošača.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju