Obavijesti Video Pretražite Navigacija
igrokaz u NSK-u

Pogledajte dodavanje premijera i ministra na sjednici Vlade: "Da i to javnost zna!"

Premijer Andrej Plenković i ministar Oleg Butković izveli su na sjednici Vlade mali igrokaz uoči odluke o koncesiji na dijelu plaže na splitskom Žnjanu.

Na sjednici Vlade točke dnevnog reda usvajaju se uglavnom rutinski, nakon prijedloga koji pročita ministar premijer pozove ostale da se izjasne pa se prijeđe na iduću točku. No, to nije bio slučaj s današnjom odlukom o koncesiji na splitskom Žnjanu

Već u najavi te odluke premijer Andrej Plenković dao je naslutiti da neće sve proći bez posebnog komentara. "Evo još jedne oko koje je čak i gradonačelnik Splita gunđao. S obzirom da Vlada ima svoje procedure i donosi odluke u skladu s procedurama i zakonom, molim vas da predložite odluku", obratio se ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću. Ovaj je pak zahvalio i napomenuo da se u potpunosti slaže s Plenkovićevim uvodom. 

Nakon što je ta odluka predstavljena, premijer opet nije mogao izdržati. "Jel bilo tu nekih usporavanja kod ove odluke?" upitao je Plenković svojeg ministra u trenutku kad se očekivalo da, kao i svaki put dotad, pozove ministre na izjašnjavanje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koncesija na Žnjanu Puljak oštro po premijeru: "Plenković treba prestati blokirati razvoj Splita." Iz Ministarstva mu brzo odgovorili

Butković je objašnjavao proceduru zbog koje ta točka nije mogla biti ranije na Vladi. Nakon toga, Plenković je otišao i korak dalje. "To znači da je ovo postignuće bivšeg gradonačelnika, Andreja Krstulovića Opare, ako ja ovo shvaćam? Jer je ovo sve Split pripremio prije izbora u svibnju, da i to javnost zna. S obzirom na ova gunđala", rekao je Plenković, što je Butković, naravno, potvrdio rekavši da je ova odluka dobra za Split. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAUSTAVITI STAGNACIJU Ivica Puljak: "Najbolja demografska mjera je micanje HDZ-a s vlasti"

Onda možemo zaključiti da mi radimo dobro za Split", ponudio je premijer zaključak, na što je ministar uzvratio dobačenu mu lopticu: "Apsolutno".  "E to je dosta važno za hrvatsku javnost. Cijela Vlada za Split", poentirao je Plenković nakon izglasavanja. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene