Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posmrtni ostaci 20 osoba danas su identificirani na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.


Na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u srijedu je u organizaciji i koordinaciji Ministarstva branitelja, održana identifikacija posmrtnih ostataka 20 osoba ekshumiranih iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica, nakon humane asanacije 1995. godine, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Vezani članci Pronađeni posmrtni ostaci još jedne osobe na groblju u Negoslavcima (Foto: Ministarstvo branitelja) Pronađeni posmrtni ostaci još jedne osobe na pravoslavnom groblju u Negoslavcima Pokopani posmrtni ostaci hrvatskog branitelja Petra Proceka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Konačno imaju gdje zapaliti svijeću: Branitelj se vodio kao nestali 28 godina, a njegove kosti bile su u susjedstvu

Posmrtni ostaci dviju osoba su iz 1991./92. godine s područja naselja Kukunjevca u sastavu Lipika, a posmrtni ostaci 18 osoba su iz 1995. godine - i to tri osobe iz Zadarske županije, četiri osobe iz Šibensko-kninske, dvije osobe iz Ličko-senjske, četiri osobe iz Sisačko-moslavačke, tri osobe iz Karlovačke i dvije osobe iz Brodsko-posavske županije.

Identificirani posmrtni ostatci ekshumiranih u Sotinu

Identifikaciji su nazočili pomoćnik ministra branitelja, na čelu Uprave za zatočene i nestale, Ivan Grujić i članovi obitelji identificiranih osoba.

Nakon identifikacije u srijedu, pri Upravi za zatočene i nestale Ministarstva branitelja aktualno je traženje 1.600 nestalih osoba, navode iz Ministarstva branitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook