Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Srednjoškolci traže da im se odobri nošenje kratkih hlača u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dvije tisuće učenika splitskih srednjih škola prosvjedovalo je danas zbog, kako tvrde, neizdržive vrućine tražeći da im se omogući dolazak u školu u kratkim hlačama i majicama bez rukava.

Prosvjed je organizirao učenik Gimnazije Marka Marulića Vice Pleština preko internetske stranice Facebook i putem SMS-ova pozvavši učenike da u školu dođu u japankama i kratkim hlačama. 

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV Paklene vrućine Ovo ljeto bilo je najtoplije ikada: No osim vrućina, meteorolog otkriva što je još bilo ekstremno Slika nije dostupna Prosvjed kninskih srednjoškolaca zbog vrućine u učionicama

Odazvalo se oko 800 učenika koji su nakon okupljanja ispred te gimnazije krenuli prema drugim srednjim školama gdje su im se pridruživali i drugi učenici te su zajedno krenuli na rivu s koje su odaslali svoje zahtjeve.

Tvrde da u školama nemaju ni klimu, ni zavjese koji bi ih zaštitili od jakoga sunca te da je u razredima nepodnošljivo vruće. Zbog toga traže mogućnost da u školu dođu u laganijoj ljetnoj odjeći. Pleština je poručio kako se njihovi zahtjevi ne odnose samo ne slijedećih nekoliko dana, već na sve buduće generacije koje će se suočavati s istim problemom.

Ravnatelj Gimnazije Marka Marulića Bogoslav Bilić kaže kako nedolazak na nastavu nije opravdan, jer su od početka škole zbog velikih vrućina imali skraćenu nastavu, a slično je, kako je rekao, i u ostalim splitskim srednjim školama. Unatoč prosvjedu, nastava se održava u onim razredima u kojima ima makar nekoliko učenika, kaže Bilić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene