Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'S tim se trebalo ići na početku'

I Mirela Holy potpisala protiv monetizacije autocesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a danas je također potpisala peticiju inicijative ' Ne damo naše autoceste'.

I Mirela Holy danas je dala svoj potpis inicijativi za raspisivanje referenduma protiv monetizacije autocesta. Učinila je to, kaže, jer ne podržava koncesioniranje. 'S koncesioniranjem se trebalo ići na početku projekta, a ne sada kad je projekt izgrađen. Osim tog, upozorila sam i Vladu RH da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a prema zakonu oni moraju biti u potpunosti riješeni da bi se koncesioniranje uopće moglo provesti', kaže Holy.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Držim do svoje riječi' Pala i prva ostavka: Mirela Holy odlazi s čela OraH-a Slika nije dostupna Ne žele koalirati Holy: Sve stranke kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje

'Monetizacija ne ugrožava hrvatske interese'

Predsjednica ORaH-a smatra, kao i mnogi drugi da, ako se autoceste isplate nekom privatnom koncesionaru onda se moraju isplatiti i državi.

'S drugačijim upravljanjem autocestama, možda uvođenjem vinjeta, digitalnom kontrolom gospodarskih vozila i digitalnom naplatom prometa, možda čak i snižavanjem cijena za gospodarska vozila, vjerujem da bi se autoceste mogle isplatiti u relativno kratkom roku', rekla je Holy.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene