Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DAN OSOBA S DOWNOM

Šarene čarape na nogama hrvatskih političara i političarki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šarene čarape postale su simbol akcije kojom se želi postići inkluzija i prisutnost osoba s Downovim sindromom u javnosti.

Na današnji dan diljem svijeta obilježava se Dan osoba s Downovim sindromom. Današnji datum, 21. ožujka, izabran je ne bi li se tako označila jedinstvenost Downova sindroma - potrostručenje (trisomija) 21. kromosoma.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Mnoge zemlje i organizacije ovim će povodom održati niz aktivnosti, a na društvenim su mrežama pod hashtagom #socksbattle4DS osvanule fotografije ljudi koji nose različite čarape. Naime, nekoć se smatralo da osobe s Downom ne mogu upariti čarape, što je naravno netočno, ali je ostalo simpatični simbol ove akcije.

I niz hrvatskih političara, predvođenih premijerom Andrejem Plenkovićem, pridružio se ovoj akciji, a neke od njih donosimo u noastavku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene