Lions klub Split organizira humanitarnu akciju “Zbog jedne ljubavi”, koja za cilj ima prikupiti novčana sredstva potrebna za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split.

Galerija


Klinika za dječje bolesti je ponijela prestižan naslov: “Dječji odjel - prijatelj djece” te je roditeljima omogućen 24-satni boravak uz svoje dijete tijekom trajanja hospitalizacije.

Vezani članci Identifikacija Riječke majke - 5 Povijesni događaj u Splitu, potvrđen identitet sto godina starih posmrtnih ostataka: "Nema znanstvenika koji nije čuo za ovo otkriće" Severina Seve pozirala u badiću pa objavu posvetila najdražem nogometnom klubu: "Tko ima bolju fotku s grbom svog kluba?"

Zbog toga je neophodno unaprijediti postojeće uvjete, što zahtjeva dodatno preuređenje i renoviranje prostorija u Zavodu za hemato-onkologiju, kao i nabavku novog namještaja i opreme.

Radovi će uključivati, između ostalog, zamjenu podova, odnosno postavljanje antistatičkog linoleuma kako bi se spriječile infekcije, uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece, te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci.

Ovom humanitarnom akcijom će se, zasigurno, unaprijediti uvjeti boravka u Zavodu za hemato-onkologiju pridonijeti daljnjem uređenju i opremanju Klinike za dječje bolesti, a sve s ciljem promicanja humanizacije bolničkog liječenja.

U okviru ove velike humanitarne akcije, uz potporu HNK Hajduk, u subotu 20. travnja u 17:30 sati na poljudskom stadionu, uoči jadranskog derbija Hajduk – Rijeka, bit će održan i humanitarni koncert „Zbog jedne ljubavi.“

Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i Grupa Viva. Ulaznica za nogometnu utakmicu, ujedno je ulaznica i za koncert.

Humanitarna akcija “Zbog jedne ljubavi” trajat će od 1. travnja do 28. lipnja ove godine. Ciljani iznos akcije je 108.000,00 kn, a sredstva će se prikupljati izravnim uplatama na račun IBAN: HR5124840081502011742 kod Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb te pozivom na humanitarni broj 060 9001 (cijena poziva 6,25kn).

Pred nama je poseban F1 vikend: Tko u nedjelju pobijedi, ulazi u povijest