Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Telekomu

HT pokrenuo istragu o špijuniranju zaposlenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seks skandal drma hrvatske telekomunikacije, a nakon što je objavljeno šokantno izvješće o seksualnim navikama jedne djelatnice HT-a kao i još dvojice muškaraca pokrenuta je interna istraga.

Tko je Maja s visokim seksualnim apetitom, tko pijanac, a tko korumpirani štakor - bila su najtraženija pitanja u HT-u. Nakon što su šefovi Deutsche Telekoma unajmili privatne detektive da istraže tko se s kim seksa u Hrvatskoj podružnici rezultati su završili pred očima javnosti. 'Mi smo istinski zabrinuti i šokirani i odgovorno s punom moralnom i poslovnom odgovornošću tvrdimo da takvo ponašanje nema nikakve veze s praksom naše kompanije kako pri zapošljavanju tako ni pri tretiranju naših zaposlenika', rekla je Alemka Lisinski, glasnogovornica HT-a.

No, šefovi su ih, čini se, ipak špijunirali. Izvjesnu Maju tako su opisali kao iskusnu i maštovitu u krevetu, ženu visokih seksualnih apetita, pravu zvijer koja preferira starije muškarce. I njezinu sestru također. Zbog živopisnog izvješća HT-ovci traže sankcioniranje odgovornih. 'Vjerujemo i očekujemo da će njihovi nadležni poduzeti sve da se ovaj slučaj razriješi. A pokrenuli smo i internu istragu', kaže Lisinski. Da Deutsche Telekom voli tu praksu pokazalo se i prije kad su priznali da su špijunirali direktore i novinare. Odvjetnik Krešimir Škarica imao je slične slučajeve i u Hrvatskoj. Ako nekog bondovski život i zabavlja, prijeti mu tri godine zatvora, jer svako tajno snimanje je zabranjeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacuje optužbe Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita Slika nije dostupna Novo otkriće Handelsblatta Deutsche Telekom špijunirao i hrvatske političare?

>> Njemački mediji: 'Telekom istraživao seksualni život kandidata za posao'

'Da bi došlo do praćenja mora biti odobreno od strane Vrhovnog suda sudskim nalogom. Tajne mjere posebno su regulirane, jer krše i zadiru ona osobna ljudska prava koja su zaštićena ustavom', rekao je Škarica. No, problema ima mnogo. Jedan od njih je zakon o detektivima koji im daje prevelik broj ovlasti koje se često krše. 'Zbog toga imamo veliki broj zlouporaba takvih postupanja, jer se takve informacije koriste i u dnevno-političke, marketinške tvrtke koje mogu samo naštetiti', kaže Škarica.

O najvećoj aferi koja drma telekomunikacije jutros se osvrnuo i IDS-ov Damir Kajin koji je zatražio hitnu intervenciju policije. 'Jer ako smo strancima propustili telekomunikacije onda si čovjek postavlja pitanje da li oni prisluškuju državni vrh - vjerojatno je odgovor da', rekao je danas u Saboru Damir Kajin iz IDS-a. Danas nas gledaju sa svih strana. Video - nadzori vire s gotovo svake zgrade, a sve popularnije su i minijaturne kamere. Jedan ugostiteljski objekt otišao je i korak dalje - na internetskoj stranici nude izravan prijenos događaja u svom kafiću, pa svatko može vidjeti tko s kime sjedi, razgovara i što pije. Što je slijedeće?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene