Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska stranka umirovljenika je stranka koja je vratila dostojanstvo umirovljenicima, poručio je predsjednik HSU-a Vladimir Jordan s večerašnjeg predizbornog skupa za I. izbornu jedinicu u Zagrebu i pozvao sadašnje i buduće umirovljenike da glasuju "za sebe, za sigurne i veće mirovine".


"U četiri godine mandata s naša tri zastupnika u Saboru bili smo stranka učinkovitosti, a ne atraktivnosti, i ništa se od prava umirovljenika bez nas ne bi ostvarilo", kazao je Jordan pred oko 250 okupljenih članova i simpatizera stranke u restoranu "K pivovari".

Vezani članci Marija, umirovljenica Mirovine rastu, ali i to povećanje već je pojela inflacija: "Preživljavam tako što sam naučila na skromnost" Ilustracija Dobre vijesti za umirovljenike: Stižu veće mirovine, evo koliko bi mogle rasti

Jordan je obećao da će se HSU u Saboru boriti i za gospodarski razvoj bez kojega nema sigurne mirovine. 

"Tražit ćemo da se izradi dugoročni razvoj Hrvatske do 2030. godine", rekao je predsjednik stranke i nositelj liste za I. izbornu jedinicu.

Prva na listi u I. izbornoj jedinici Višnja Fortuna osvrnula se na
napise u medijima u kojima se negira zasluga HSU-a za povrat duga umirovljenicima, ističući kako nije slučajnost da se to pitanje riješilo baš za vrijeme mandata njihovih zastupnika.

"Sada svi govore o vraćanju duga, ali je pravo pitanje tko ga je
stvorio. Osim toga, novac za obeštećenje osiguran je prodajom onoga što su stvarali umirovljenici", istaknula je Fortuna.

Govoreći o programu stranke, kazala je da će nastaviti raditi na izjednačavanju starih i novih umirovljenika, tražiti isplatu božićnice svake godine te ukidanje participacije u zdravstvu. Na skupu je predstavljeno svih 14 kandidata s liste HSU-a u I. izbornoj jedinici, ali su se okupljenima predstavila i tri nova člana stranke, rođena sedamdesetih godina prošlog stoljeća. 

U HSU ističu da su i mladi ljudi prepoznali kako je to stranka koja će im osigurati mirovinu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju