Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HSU je vratila dostojanstvo umirovljenicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika je stranka koja je vratila dostojanstvo umirovljenicima, poručio je predsjednik HSU-a Vladimir Jordan s večerašnjeg predizbornog skupa za I. izbornu jedinicu u Zagrebu i pozvao sadašnje i buduće umirovljenike da glasuju "za sebe, za sigurne i veće mirovine".

"U četiri godine mandata s naša tri zastupnika u Saboru bili smo stranka učinkovitosti, a ne atraktivnosti, i ništa se od prava umirovljenika bez nas ne bi ostvarilo", kazao je Jordan pred oko 250 okupljenih članova i simpatizera stranke u restoranu "K pivovari".

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

Jordan je obećao da će se HSU u Saboru boriti i za gospodarski razvoj bez kojega nema sigurne mirovine. 

"Tražit ćemo da se izradi dugoročni razvoj Hrvatske do 2030. godine", rekao je predsjednik stranke i nositelj liste za I. izbornu jedinicu.

Prva na listi u I. izbornoj jedinici Višnja Fortuna osvrnula se na
napise u medijima u kojima se negira zasluga HSU-a za povrat duga umirovljenicima, ističući kako nije slučajnost da se to pitanje riješilo baš za vrijeme mandata njihovih zastupnika.

"Sada svi govore o vraćanju duga, ali je pravo pitanje tko ga je
stvorio. Osim toga, novac za obeštećenje osiguran je prodajom onoga što su stvarali umirovljenici", istaknula je Fortuna.

Govoreći o programu stranke, kazala je da će nastaviti raditi na izjednačavanju starih i novih umirovljenika, tražiti isplatu božićnice svake godine te ukidanje participacije u zdravstvu. Na skupu je predstavljeno svih 14 kandidata s liste HSU-a u I. izbornoj jedinici, ali su se okupljenima predstavila i tri nova člana stranke, rođena sedamdesetih godina prošlog stoljeća. 

U HSU ističu da su i mladi ljudi prepoznali kako je to stranka koja će im osigurati mirovinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene