Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS i HSLS: Tajni pregovori Hrvatske i Slovenije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski partneri HSS i HSLS upozorili su danas da hrvatska i slovenska strana već mjesecima razgovaraju o otvorenim pitanjima, ali da su samo o jednom pitanju, od ukupno četiri upoznali hrvatske parlamentarne stranke i javnost.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je na konfereciji za novinare da su preko slovenskih medija doznali da je hrvatska Vlada odgovorila slovenskoj strani na četiri prijedloga, dok je hrvatska javnost upoznata samo s pitanjem granice.

Pročitajte i ovo Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Pozivajući se na članak koji je objavljen u slovenskom Delu 3.
kolovoza, Friščić je rekao da je hrvatska Vlada slovenskoj odgovorila na sve četiri točke - granica među državama, nekadašnja Ljubljanska banka, ribarstvo i nuklearka Krško.

No, kako kako je izjavio slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel hrvatska Vlada izvijestila je javnost samo o prvom pitanju, odnosno o granici, ustvrdio je Friščić.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić kazala je da žele da se hrvatska Vlada postavi prema Saboru kao i slovenska prema parlamentu, koji je upoznat s time što se događa. Tražimo pravo na punu informaciju bez tajnih dogovora, rekla je.

Predsjednik HSS-a smatra da nema bilateralnog rješenja među susjednim državama i da je međunarodni sud jedina instanca na kojoj treba potražiti rješenje, koje bi bilo obvezujuće, a ne da se to pitanje ponovno odgađa za neke druge izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene