Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvoju Žužiću pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Žužić, sin poduzetnika Željka Žužića, koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je u Velikoj Gorici 1. kolovoza poginula Ružica Pavić, osuđen je na pet godina zatvora i 3 godine zabrane upravljanja vozilom.

Ta je odluka donešena danas na Županijskom sudu u Karlovcu. Obrana Hrvoja Žužića ima pravo podnijeti žalbu na odluku, a rok za žalbu je 15 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Hrvoje Žužić u lancima doveden na sud Slika nije dostupna Hrvoju Žužiću produljen pritvor

Žužić je kažnjen za kazneno djelo protiv opće sigurnosti u prometu, a dobio je i  trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije.

U nesreći koju je 1. kolovoza u Velikoj Gorici skrivio Žužić (23)
poginula je 19-godišnja Ružica Pavić, a njezin mladić Hrvoje Matijašić teško je ozlijeđen. 

U obrazloženju presude sutkinja Elma Kaleb-Mamić istaknula je da je u dokaznom postupku neosporno utvrđeno da je Hrvoje Žužić izazvao prometnu nesreću, s 2,15 promila alkohola u krvi, vozeći 111 kilometara na sat na mjestu gdje je propisana brzina od 50 kilometara na sat, te je naletio na "opel corsu", izazvavši smrt jedne i ranjavanje druge osobe.

Žužić je, inače, od roditelja Ružice Pavić tijekom današnjeg suđenja zamolio za oprost.

'Molim roditelje Ružice Pavić za oprost. Ne radi smanjenja svoje kazne, nego da barem malo skinem teret s duše, koju ću ionako nositi cijeli život, rekao je Hrvoje Žužić na suđenju zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 1. kolovoza smrtno stradala Ružica Pavić.

Danas je, inače, saslušan posljednji svjedok, Hrvoje Ivanković, suvozač Hrvoja Žužića u trenutku nesreće, koji je tada imao 17 godina.    

Ivankovićev i Žužićev iskaz ne poklapaju se, prvenstveno stoga što je Ivankovićev iskaz prilično kontradiktoran, kako je ocijenilo Državno odvjetništvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene