Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović nakon Sanaderove ostavke

'Hrvatskoj su potrebni novi izbori'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je danas, na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon ostavke premijera Ive Sanadera, da su Hrvatskoj potrebni izbori i novi politički legitimitet smatrajući da izglasavanje povjerenja novoj vladi i mandataru nije samo tehničko pitanje, već duboko političko pitanje.

Sada već bivši premijer Ivo Sanader je na izborima dobio to povjerenje, ali toga više nema. Zato je potreban novi glas javnosti, novi odabir hrvatskih birača, jer je bez tog sve obična farsa, ocijenio je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burna rasprava u Saboru Milanovića Šeks nazvao 'ordinarnim klevetnikom' Slika nije dostupna Stručnjaci tvrde Bajić je neovisan od države, ali...

Vodstvo SDP-a jednoglasno smatra da je potrebno novo povjerenje birača i da smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku, rekao je Milanović. Dodao je da se sa svim mogućim stranačkim partnerima želi postići dogovor oko trećeg konsenzusa - o razvoju Hrvatske i o tome kakva država želimo biti. To ova vlada nije uspjela, kazao je Milanović. Upitan je li razgovarao s HDZ-ovim koalicijskim partnerima, Milanović je kratko odgovorio da nije za spletke i da kao moguće partnere vidi birače i sve stranke koje su svjesne teškoća u kojima se Hrvatska nalazi.

'Nije bitno zbog čega je Sanader dao ostavku'

Milanović je ustvrdio da vlada nema politički legitimitet. U situaciji krize u kojoj se nalazimo mi i okruženje i u zemlji koja nije vođena šest godina na dobar način, a u posljednjih pola godine na potpuno dezorijentiran način, potreban je novi politički legitimitet, kazao je Milanović. Smatra da sada više nije bitno zbog čega je premijer podnio ostavku i je li hrvatska javnost zaslužila bilo kakvo objašnjenje osim objašnjenja da se radi o ostavci iz osobnih razloga. (hina)

>> Sanader podnio ostavku na mjesto premijera i povlači se iz politike!

Smatrate li da se sada trebaju održati prijevremeni izbori?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene