2013. je bilo vidljivo da se gospodarstvo približava nuli, ali zadnji kvartal je pokazao da će se na oporavak još morati čekati.


Hrvatsko gospodarstvo zadnji put bilo je u plusu još daleke 2008. i to zadnji kvartal.  Od dramatičnog pada 2009. ekonomija je stalno u minusu i nikako da dođe do nule.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković: ''Snažan porast BDP-a Hrvatsku svrstava među članice EU-a s najbržim gospodarskim rastom'' Kune, ilustracija (Foto: Pixsell,Igor Kralj) Najveći rast od izbijanja krize: BDP u Hrvatskoj porastao više od prosjeka Europske unije

U 2013. je bilo vidljivo da se gospodarstvo približava nuli, ali zadnji kvartal je pokazao da će se na oporavak još morati čekati.

Reakcije na pad BDP-a: 'Nesposobni su i autistični'

2013.-u smo tako završili u minusu od 1 posto BDP-a. A što je taj pad gospodarstva značio za državu. Jedan posto manji BDP je minus u blagajni od 3 i pol milijarde kuna. Ili još jednostavnije - da smo godinu završili barem na nuli, ministar Linić ne bi morao rezati proračun za 3 i pol milijarde kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook