Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni zavod za statistiku objavio je da je u četvrtom tromjesečju hrvatski BDP pao za 1,2 posto, čime je hrvatsko gospodarstvo već deveti kvartal zaredom u padu.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Vezani članci Ilustracija Zanimljiva karta o razvijenosti hrvatskih županija: Pogledajte koje su kao Rusija i Kina, a koje poput Surinama i Meksika Ilustracija Uplašeni zbog eura ili inflacije? Hrvati ipak nisu trošili sumanuto, objavljeni podaci za prosinac

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za prosinac 2013. iznosila je 5 556 kuna, što pokazuje nominalni pad za 1,4%, a realni pad za 1,2% u odnosu na studeni 2013.

Prema rashodnoj metodi najveći doprinos povećanju obujma bruto domaćeg proizvoda u četvrtom tromjesečju 2013. ostvaren je manjim uvozom roba, dok je najveći doprinos smanjenju obujma prouzročen padom izvoza roba.

Prema proizvodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u četvrtom tromjesečju 2013. ostvaren je u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane (I), dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti prerađivačke industrije (C).

BDP pao za 1,2 posto: Pale plaće, a turizam u plusu

Prva procjena pokazuje da je bruto domaći proizvod u 2013. godini realno manji za 1,0% u odnosu na 2012 godinu. Prema rashodnoj metodi najveći doprinos povećanju obujma bruto domaćeg proizvoda u 2013. ostvaren je smanjenjem uvoza roba i usluga, dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren izvozom roba.

Prema proizvodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u 2013. ostvaren je u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane (I), dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti prerađivačke industrije (C).

U današnjoj Temi dana pitamo vas - Brine li vas pad BDP-a?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju