Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prati se kretanje vulkanske prašine

Hrvatski zračni prostor čist, u Europi otkazano 1000 letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros su na sjeveru Njemačke zatvorene zračne luke što bi moglo dovesti u pitanje i red letenja u Hrvatskoj. Zračne kompanije u Europi neprekidno prate kretanje vulkanske prašine.

Američki predsjednik Barack Obama zbog vulkana je promijenio i raspored svoje europske turneje. Putnici iz Njemačke uspješno su sletjeli u Zagreb, Cris je stigao iz Frankfurta. 'Sjever Njemačke je zatvoren, a putnici čiji su letovi otkazani su nervozni. Ipak, nije tako kaotično kao prošle godine', rekao je.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

>> Berlin zbog oblaka pepela zatvorio zračne luke

>> U Europi u utorak otkazano 500 letova

Hrvatski je zračni prostor čist. Vulkanski dim s Islanda u Zagrebu nije prizemljio zrakoplove. 'Ja očekujem u sljedećih šest do 12 sati potpun unormalizaciju na sjeveru Europe, a time onda i u Hrvatskoj. I ako ne bude dodatnih erupcija svi planovi za turističku sezonu, uključujući i dolazak pape, vjerujem da će se ostvariti', rekao je direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović.

Pepeo s Islanda letio je 15 kilometara, čak tri kilometra više od visine na kojoj lete zrakoplovi. Stvorilo je to gužve u zračnim lukama na sjeveru Njemačke. Svi letovi iz Hamburga, Bremena i Berlina su otkazani. Nervozni putnici tražili su alternativni prijevoz. 'Idem provjeriti mogu li vlakom do Beča, u najboljem slučaju, stići ću tek u deset navečer', reakao je Andreas.

Zrakoplovi su iz Njemačke poslijepodne poletjeli, ali ne prema Poljskoj. 'Postoji mogućnost da pepeo stigne do Poljske. U ovom trenutku ne možemo reći hoće li biti ptkazivanj aletova', rekao je Bryan Flynn. U dva dana u Europi je otkazano oko 1000 letova. No, u Hrvatsku, svi i dalje stižu prema redu letenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene