Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raznolika ponuda

Hrvatski turizam: Bicikli, etno, gay...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska često nudi samo obalu i obalne gradove, a Zagoru i sela ne zna reklamirati kao primjerice Španjolska i Italija.

'Pura,bože kad bi mi onu pancetu iskrižali na tavu pa zalij. Tko to može platit?', pita se Luka Rađa, ljubitelj 'vlaške spize' iz Ogorja blizu Splita. Organizator je seoskih fešti. U mjestu je i konjički klub. Još da mu, kaže, netko dovede strance. 'Njemci, Talijani, Talijani su gurmani...pa da moj brat Mate skuva fažola, ali sa pravim vlaškim mesom! Više vrijedi naše vlaško meso nego pet kila onoga....ona vakumirana panceta, ništa to ne valja', kaže Rađa.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Biciklizam - divota!

Na splitskoj Rivi svako malo prozuje biciklisti. 'Biciklistički turizam je divna stvar ..ja odem do Istre, šator i to - divota', opisuje biciklist iz Splita. 'Biciklističke staze bi trebale biti oko Marjana i duž cijele obale do Stobreča...to će biti odlično', kaže građanin.

'Gay friendly'

Berlinski sajam jasno kaže da se turistički agenti bore za sve brojnije gay goste. Hoćemo li biti dovoljno gay friendly? Homoseksualci već stižu kruzerima i u grupama. Dobro su platežni, obrazovani i ugodni gosti. Nije čudno što se mnoge zemlje trude privući ih. 'Imala sam nekoliko grupa, a jednu pamtim...svi u šarenim bojama. A taman nakon one neslavne parade u Splitu. Pa su se malo bojali ali prošlo je dobro i rekli su doći individualno', kaže Mira Viljevac, turistički vodič. Logika je jednostavna. Raznolika ponuda znači i veći broj gostiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene