Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski turisti na odmoru u nemirnoj Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Keniji i danas nemiri. Oporba je unatoč zabrani organizirala masovni prosvjed protiv predsjednika Kibakija koji je na kraju ipak odgođen. U Keniji je i pedesetak hrvatskih turista

Nasilje i međuetnički sukobi počeli su nakon spornih izbora prošlog tjedna. Ubijeno je više od 300 ljudi, a najmanje 100 tisuća napustilo je svoje domove. 

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji - 2 Poplave u Keniji Voda i blato odnijeli 180 života, deseci ljudi nestali, priče preživjelih su pretužne: "Beba je plakala neko vrijeme, ali nisam ih mogao pronaći" Slika nije dostupna Agencija refundira dva neiskorištena dana Hrvatskim turistima iz Tunisa će biti vraćen dio novca

>> Sjena Ruande nadvila se nad Kenijom 

>> Kenija: 300 mrtvih, Odinga najavljuje prosvjed

Od središta sukoba hrvatski turisti udaljeni su oko 420 kilometara, otprilike kao od Zagreba do Beča. Pedesetak njih odmara se na jugu zemlje u Mombasi i okolici. Hrvatsko veleposlanstvo za Keniju u Južnoafričkoj Republici vodi računa o njihovoj sigurnosti.

"Kenijska vlada osigurava nesmetanu opskrbu hranom, gorivom i telekomunikacijskim sredstvima s kenijskim turističkim središtima te kako je organiziran helikopterski prijevoz turistima koji planiraju napustiti otok Lamu. Visoko povjerenstvo Kenije obećalo je suradnju vezano za daljni upit i pomoć hrvatskim državljanima, koji se trenutno nalaze u Republici Keniji.", kaže Grozdanoski. 

Preko Adriatica neta u Shanzu je 11 hrvatskih turista i u agenciji tvrde da su svi na sigurnom. Putnici praktički i ne znaju što se događa u udaljenom Nairobiju. Da je sada opasno putovati u Keniju, upozorava i Ministarstvo vanjskih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene