Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ ZBRAJAJU POTPISE

Hrvatski suverenisti prikupili 300 tisuća potpisa. "Vjerujemo da ćemo hrvatskim građanima vratiti moć odlučivanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu Zaštitimo hrvatsku kunu. Organizatori su do sada izbrojali oko oko 300 tisuća potpisa, a kroz koji dan bit će poznati potpuni rezultati.

Iz referendumske inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu u ponedjeljak je priopćeno kako je do sada prikupljeno više od tristo tisuća potpisa. 

Prikupljanje potpisa je završeno, no kako su naglasili u inicijativi koju su pokrenuli Hrvatski suverenisti, još pristižu potpisne knjižice, tako da će konačan broj biti poznat kroz nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROTIV UVOĐENJA EURA Hrvatski suverenisti prikupljaju potpise za referendum "Zaštitimo hrvatsku kunu"

"Vjerujemo da ćemo hrvatskim građanima uspjeti vratiti moć odlučivanja, kao i povjerenje u demokratske procese stvaranjem uvjeta za provođenje ovoga referenduma, za razliku od vladajućih koji pojačano nameću rješenja bez konzultiranja hrvatskih građana", stoji u priopćenju koje je potpisao Marijan Pavliček iz organizacijskog odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODRŽANE SJEDNICE Vesna Vučemilović jednoglasno izabrana za predsjednicu Glavnog odbora Hrvatskih suverenista

Članovi inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu htjeli bi "pružiti priliku hrvatskim biračima da na referendumu odluče o sljedećem pitanju:

Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi:

Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu", stoji u priopćenju.

Iz inicijative su zahvalili svim volonterima i potpisnicima, a medije i javnost zamolili su za strpljenje do prebrojavanja svih potpisnih knjižica.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene