Tim \'\'Arbitrum\'\' s riječkog Ekonomskog fakulteta (Foto: Ekonomski fakultet Rijeka)
Tim \'\'Arbitrum\'\' s riječkog Ekonomskog fakulteta (Foto: Ekonomski fakultet Rijeka) Foto: Ekonomski fakultet Rijeka

Tim studenata riječkog Ekonomskog fakulteta ''Arbitrum'', plasirao se na BBICC-u, Međunarodnom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva u Beogradu.


Tim ''Arbitrum'' s riječkog Ekonomskog fakulteta izborio je svoje sudjelovanje na BBICC-u, međunarodnom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Novi smrtni slučaj u Zagrebu: U koritu Save pronađeno tijelo Kamion Nesreća kod Rijeke: Optužen da je kamionom pregazio ženu koja je gurala dječja kolica

Ove godine natjecanje okuplja 20 Sveučilišta s različitih kontinenata s ciljem rješavanja tri poslovna problema renomiranih međunarodnih tvrtki.

Među njima su i studenti međunarodno priznatih Sveučilišta kao što su National University of Singapore, Haas School of Business University of California Berkeley, Hong Kong University of Science and Technology , Tsinghua University School of Economics and Management (SEM), Thammasat University, The University of New South Wales i mnogi drugi. A rame uz rame, s njima će se boriti i tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Radi se o elitnom natjecanju na kojem je ove godine po prvi put pravo sudjelovanja omogućeno i Sveučilištu u Rijeci, odnosno Ekonomskom fakultetu.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, kao prva visokoobrazovna institucija s područja RH, priključio se natjecanju zahvaljujući suradnji doc. dr. sc. Jasmine Dlačić koja je u sklopu CEEPUS programa boravila na Fakultetu za organizacijske znanosti, Sveučilišta u Beogradu (Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu) te prepoznavanju suradnje i aktivnosti u sklopu organizacije lokalnih natjecanja u rješavanju poslovnih slučajeva koje Katedra za marketing radi već duži niz godina, što je pridonijelo uručivanju pozivnice za sudjelovanje timu sa Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Rijeci.

U tim ''Arbitrum'' priključili su se studenti koji su se prijavili na natječaj koji je objavljen na stranicama Fakulteta, a odabrani su na temelju prijašnjih iskustva i postignutih uspjeha sa sličnih natjecanja – to su Marko Herceg, Mateja Križnjak, Dajana Matijević i Dajana Topić.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju