Čestati nisu zaboravili ni premijer Plemković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik države Zoran Milanović. Istaknuli su obiteljske vrijednosti te apelirali da se građani suzdrže od velikih okupljanja uoči blagdana.


Božićnu i novogodišnju čestitku uputili su predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Pozvali su na odgovornost, solidarnost i brigu za bližnje te zahvalili onima koji se nesebično izlažu u borbi protiv pandemije.

''Kulturu srca za bližnjega i osjećaj ljudske odgovornosti za svakoga pretočimo u naše ponašanje tijekom ovih blagdana. Ovi blagdani neka nas još snažnije potaknu u zalaganju za opće ljudske vrijednosti. I ne zaboravimo drukčije od nas, slabije, one koji su zapostavljeni ili isključeni. Sretan vam Božić i sretna Nova godina'', poručio je predsjednik Milanović.

Predsjednik Sabora istaknuo je da je u blagdansko doba važna obiteljska povezanost, kao i optimizam i podsjećanja na kršćanske vrijednosti.

Trgovina, ilustracija - 2 Detaljan vodič: Donosimo radno vrijeme trgovina za blagdane

''Blagdani su doba obiteljske povezanosti, optimizma i podsjećanja na kršćanske vrijednosti koje nas snaže u suočavanju sa svim iskušenjima. Ove godine kušnje su posebno izražene, ali uvjeren sam kako ćemo ih solidarnošću, razboritošću i odgovornim ponašanjem uspješno prevladati'', rekao je Jandroković.

Trgovina, ilustracija - 1 Božićni šoping i dalje obavljamo u zadnji čas. Trgovački centri unatoč mjerama vrvjeli kupcima, otkrivamo koliko smo potrošili u prosincu

Građanima je čestitku za Božić uputio i premijer Andrej Plenković. Uz lijepe želje pozvao je na odgovornost te na smanjena druženja i posjete.

Slika nije dostupna Pogledajte božićnu bajku Rakitićevih: Mnoge raznježio prizor zagrljene obitelji kraj drvca

''Najradosniji kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Zato ćemo se, nažalost, ovoga Božića morati odreći nekih naših blagdanskih tradicija, ne zaboravljajući pritom na duh Božića koji nas iznova podsjeća da budemo solidarni i da se brinemo o našim bližnjima, osobito o onima kojima je to najpotrebnije'', istaknuo je premijer Plenković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju