Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muljaža oko Reebokovih dionica

'Hrvatski državljanin se nema što odazivati sudu u SAD-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 27 milijuna kuna omiška umirovljenica Sonja Antičević duguje ni manje ni više nego Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, njezin račun i podaci korišteni su u višemilijunskoj malverzaciji s dionicama poznate svjetske marke Reebok.

Američki sud zaključio je da je Sonja Antičević igrala važnu ulogu u prijevari, olakšavajući Davidu Pajčinu, svom nećaku, da prikrije svoje trgovanje uz pomoć povjerljivih informacija. Antičević nije htjela danas razgovarati s novinarima.

Pročitajte i ovo Prosvjed mještana Tugara - 1 Godinama su upozoravali Mještani Tugara prosvjeduju i traže obnovu ceste: "Strahujemo za djecu, nemaju niti autobusnu stanicu" Slika nije dostupna Afera Reebok Omiška umirovljenica oslobođena svih optužbi

>> Umirovljenici iz Omiša kazna od 5,7 milijuna dolara

Američki sud je presudio da mora isplatiti milijune zbog sudjelovanja u trgovanju dionicama Reeboka uz pomoć povjerljivih informacija. 2005. godine na njen je račun sjelo više od dva milijuna dolara, prihod od dionica Reeboka, koje su kupljene dan prije nego što je objavljeno da će ga kupiti Adidas, a unovčene neposredno nakon službene objave. Prijevaru su vodili njen nećak, američki broker David Pajčin i njegov prijatelj Eugene Plotnik. Susjedi i poznanici ni danas ne vjeruju da je umirovljena krojačica kriva za prijevaru na kupoprodaji dionica.

Čeka se odluka hrvatskog pravosuđa

'Znam je kako se ponašala, kako je normalno radila u Galebu, i sve, pa tako da stvarno ne vjerujem. Možda ju je netko zloupotrijebio', rekli su nam njezini susjedi. Američko pravosuđe nije uspjelo saslušati Sonju Antičević. Njezin odvjetnik Ante Madunić, tvrdi da su na pogrešan način vodili postupak, ne poštujući međunarodno-pravne procedure. 'Zašto bi se državljanin Hrvatske odazvao u Ameriku na sud kada postoji pravna procedura međunarodna da se poziva ovdje kod domaćeg suda', objašnjava Madunić. Odluka bi trebala biti prihvaćena od hrvatskog pravosuđa, a do tada, tvrdi Madunić, neće ni poduzimati nikakve korake.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene