Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na cesti Metlika-Novo Mesto u Sloveniji došlo je u četvrtak ujutro nešto poslije 6 sati do nesreće autobusa karlovačkog Autotransporta u kojoj nitko od 15 putnika nije ozlijeđen.


Autobus, koji je bio na posebnoj vožnji i u kojemu je bilo 10 putnika, sletio je s ceste, navodno zbog srčanog infarkta vozača autobusa.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

Vijest o nesreći potvrdila je PU Novo Mesto. Glasnogovornica Policije Alenka Drenik izjavila je za lokalnu postaju Radio Krka da po neslužbenim podacima nitko od putnika nije ozlijeđen, dok je vozač vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Novo Mesto. Nakon što je prebačen u bolnicu, vozač je kasnije umro, saznaje Radio Krka. Pretpostavlja se da je vozač doživio infakt, a obdukcija će utvrditi točan uzrok smrti.

U autobusu su bili radnici, hrvatski državljani, koji su putovali s posla, iz noćne smjene u tvornici automobila Revoz u Novom Mestu.