Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvitalniji dio kontinentalne RH

HRVATSKI ARDENI 'Otkrit ćete stvari o kojima niste ni sanjali da postoje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vožnja biciklima pitoresknim međimurskim krajolikom sasvim je posebno iskustvo. Reći će vam to brojni profesionalni, ali i rekreativni biciklisti koji su proteklog vikenda okupirali Terme Sveti Martin, gdje se održao drugi 'Weekend Bike Festival'.

Proteklih su dana Terme Sveti Martin postale svojevrsno biciklističko središte Hrvatske. Sve popularniji 'Weekend Bike Festival' koji se održao drugu godinu zaredom samo je još jedna potvrda da je u najvitalnijoj destinaciji kontinentalne Hrvatske najvažnija sporedna stvar na svijetu - biciklizam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Recepti za pripremu SPOJ EGZOTIKE I TRADICIJE Neistražena namirnica nikad bliže Slika nije dostupna Jeste li bili ondje? 3 turistička mjesta Hrvatske skrivena od masovnog turizma

'Prije svega jedna duga tradicija bicikliranja u našoj regiji, još od prošlog stoljeća, a i razvojem i geografijom, dobrom rasprostranjenosti cesta mi smo postali jako atraktivni. Ceste za bicikliranje nisu zahtjevne a opet im jako puno točaka interesa prije svega su to male vinarije, mali restorani', rekao je Branimir Blajić, generalni direktor Termi Sveti Martin.

Ukoliko ste ljubitelj prirode i aktivnosti na otvorenom predlažemo avanturu kojoj nećete moći odoljeti. Iznajmite bicikl i zaputite se u istraživanje netaknute prirode gornjeg Međimurja na dva kotača. Ponudu aktivnog vikenda na sjeveru Hrvatske pogledajte na OVOM linku.

PRIPREMITE KOD KUĆE Najbolji desert za vraćanje u top formu

'Zovu ih hrvatski Ardeni, to je jedan brežuljkast krajolik, prilično uređen, dosta bogat za hrvatske prilike, 3 posto nezaposlenih, tako da je jako oku ugodno i sa jako dobrom gastronomskom i eno ponudom', napomenuo je Hrvoje Šepić, organizator Wikend Bike Festivala.

Svakog jutra u Terme Sveti Martin stižu pomno odabrane namirnice iz lokalnog uzgoja koje su ključ kvalitetnih i ukusnih jela.

'Mi smo se okrenuli jednom stilu tradicionalne međimurske hrane na jedan zdravi način tako da je hit sigurno u našoj ponudi ta zdrava međimurska gibanica', preporučio je Blajić.

Nakon što se napune baterije u wellnesu, povratak na pedale i vožnja uzbudljivim međimurskim krajolikom su neizbježni. Statistika kaže da je biciklizam sport koji u Hrvatskoj ima najveću ekspanziju u rekretivnom segmentu.

SPOJ EGZOTIKE I TRADICIJE Neistražena namirnica kulinarske scene nikad bliže

'Možete se odmaknuti od tog ustaljenog koridora kretanja kuća posao, posao kuća i zaista ćete otkriti u svojoj bliskoj sredini neke stvari o kojima niste ni sanjali da tamo postoje', rekao je biciklist Vladimir Miholjević.

O blagodatima za zdravlje koje biciklizam donosi ne treba posebno govoriti. Izvucite svoj bicikl iz garaže i upustite se u novu pustolovinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene