Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Hrvatska vina okitila se brojim medaljama: Vinari otkrili tajnu uspjeha

Održano je jedno od najutjecajnijih svjetskih vinskih natjecanja – Decanter. Hrvatska vina dobila su čak 25 zlatnih medalja. Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus posjetila je neke od nagrađenih vinara, koji su je proveli kroz svoje vinarije i otkrili tajnu uspjeha.

Na 14 hektara zemlje u međimurskoj županiji proteže se vinograd u kojem raste grožđe od kojeg je napravljeno pjenušavo vino. Dobilo je zlatnu medalju na vinskom natjecanju Decanter u Londonu. I nije mu ovo prvo priznanje.

Zlatom se okitila i vinarija iz okolice Skradina čija se vina također piju diljem svijeta. Medalju je odnijelo bijelo vino iz sorte debit.

A itekako se isplatio i trud vinara iz Istre. Čak tri zlatne medalje za jednu vinariju u jednoj godini što je rijetkost.

Pročitajte i ovo Najprestižnije vinsko natjecanje u Istri - 4 Svjetska atrakcija Poreč domaćin prestižnog natjecanja: "Boja, aroma i okus - tri su komponente koje se moraju savršeno spakirati u jednu čašu"

Pročitajte i ovo Goran Baćac, vinar - 3 Za usne polizati Više od 10.000 ljudi pohrlilo je u jednu istarsku općinu, doznajte što ih je privuklo: "Imamo što za pokazati"

Posljednjih nekoliko godina kvaliteta hrvatskih vina raste, a dobra reklama svakako je i natjecanje gdje je kušano više od 18.000 vina iz 57 zemalja.

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene