Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Politički list New Europe (Nova Europa), koji inače piše o temama vezanim uz Europsku uniju, objavio je veliki članak o Hrvatskoj kao 28. članici Europske unije.


Veliki članak o Hrvatskoj pod nazivom 'Upoznajte Hrvatsku – 28. Članicu Europske unije' objavio je politički list New Europe koji je nastojao opisati sve znamenitosti, prirodne ljepote i zanimljivosti vezane uz našu zemlju. Tako su nabrojali sve naše nacionalne parkove, najpoznatije proizvode, ali i poznate osobe.

U pregledu su navedeni i slavni izumitelji iz Hrvatske, a među njih su svrstali Nikolu Teslu, Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkalu, Ivana Vukića. Na listi poznatih osoba su se našli i nobelovci Lavoslav Ružička te Vladimir Prelog.

>> 'Hrvatska je sljedeći pacijent Europske unije'

Od političara su posebno istaknuli Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita, a od sportaša su izdvojili Gorana Ivaniševića, Janicu Kostelić, Dražena Petrovića te Davora Šukera.

Hrvatsku su opisali kao turističku meku koju najčešće posjećuju Nijemci, Slovenci, Talijani, Austrijanci i Česi. Nabrojali su i nekoliko zanimljivosti o našoj zemlji, a potrudili su se izdvojiti po deset najčešćih muških i ženskih imena.

Get to know Croatia - the 28th member of the European Union
 
Vezani članci Dubrovnik Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima Opća bolnica Dubrovnik U jednoj županiji uvedene strože mjere, ali se smanjuju cijene PCR testiranja na vlastiti zahtjev

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook