Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija je u ponedjeljak objavila da će se Kohezijskog fonda EU sa 145 milijuna eura financirati rekonstrukcija i dogradnja željezničke dionice Križevci - Dugo Selo.


Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske prometne mreže (TEN-T) koji povezuje Hrvatsku s Mađarskom i Slovenijom te jug Europe s njezinim istočnim dijelom - od Španjolske pa sve do ukrajinske granice, objavila je Europska komisija.

Vezani članci Sud u Šibeniku Iz EU fondova izvukli gotovo 1,4 milijuna kuna: Muljali s potporama za poljoprivredna zemljišta Davor Filipović Filipović o smanjenju potrošnje plina: "Izaći ćemo pred javnost s detaljnim planom"

"EU investira u bolju povezanost Hrvatske i susjednih zemalja u sklopu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj projekt, koji promovira bolji promet unutar države, direktno će dobrinijeti gospodarskom rastu Hrvatske olakšavajući prijevoz robe i turizma", rekal je povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu.

Projekt se sastoji od obnove pruge i izgradnje drugog kolosijeka između Križevaca i Dugog Sela, radova na željezničkim kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalizacijskog sustava te radova na cestovnoj infrastrukturi uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) kako bi se osigurao bolji pristup željezničkoj mreži.

Više informacija o eurospkim dinanciranjima u Hrvatskoj dostupno je na platformi Open Data.

 

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju