Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična vijest

Hrvatska iz EU fondova dobila 145 milijuna kuna za jednu željezničku dionicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija je u ponedjeljak objavila da će se Kohezijskog fonda EU sa 145 milijuna eura financirati rekonstrukcija i dogradnja željezničke dionice Križevci - Dugo Selo.

Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske prometne mreže (TEN-T) koji povezuje Hrvatsku s Mađarskom i Slovenijom te jug Europe s njezinim istočnim dijelom - od Španjolske pa sve do ukrajinske granice, objavila je Europska komisija.

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Slika nije dostupna upitno 7.5 milijardi eura Suspenzija EU fondova Mađarskoj pred vratima? Imaju rok od dva mjeseca, a odluka leži na većini zemalja članica

"EU investira u bolju povezanost Hrvatske i susjednih zemalja u sklopu strateške paneuropske prometne mreže. Ovaj projekt, koji promovira bolji promet unutar države, direktno će dobrinijeti gospodarskom rastu Hrvatske olakšavajući prijevoz robe i turizma", rekal je povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu.

Projekt se sastoji od obnove pruge i izgradnje drugog kolosijeka između Križevaca i Dugog Sela, radova na željezničkim kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalizacijskog sustava te radova na cestovnoj infrastrukturi uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) kako bi se osigurao bolji pristup željezničkoj mreži.

Više informacija o eurospkim dinanciranjima u Hrvatskoj dostupno je na platformi Open Data.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene