Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMETNI REVIZORI

Znate li što je policija za loše ceste? U Hrvatskoj ih s radom počinje 20

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska dobiva policiju za loše izgrađene ceste. Dvadeset prometnih revizora kreće s radom, a cilj im je uočiti i ispraviti svaku opasnost na našim cestama.

Hrvatska je dobila prve prometne revizore ili, kako pojašnjava Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti, policiju za loše izgrađene ceste

"Oni pregledavaju je li dobra vidljivost, je li dobra preglednost, jesu li svi znakovi dobro napravljeni, je li svaka situacija jasna vozaču", kaže Šoštarić.

Po izlasku na teren, zadatak im je uočiti i najmanju opasnost. Slovenci prometne revizore imaju već nekoliko godina. Od tada se smanjio broj ukupnih prometnih nesreća.

"Investicija u prometnu sigurnost nešto košta, ali se svakako isplati", kaže Tomaš Tollazzi s mariborskog Građevinskog fakulteta.

Cilj ovog projekta je smanjiti broj prometnih nesreća, pa tako i broj poginulih u prometu. Jer doista šokantno zvuči podatak po kojem svaki poginuli u prometnoj nesreći državu košta čak 1,3 milijuna eura.

"Ako mlada osoba sa 30 godina pogine u prometu ona je tek na početku života, završila je školu, fakultet, kreće s osnivanjem obitelji, kreće s poslom. Europska unija je sve te indirektne i direktne troškove i koristi probala svest na tu novčanu mjeru", kaže Šoštarić.

Svoje primjedbe policija za loše prometnice prijavljuje upravitelju ceste, koji kasnije postupa po njihovom nalazu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene