Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Čeka se odluka

Hrvati u Zambiji ovaj tjedan ipak ne idu pred sud: "Ne zna se kada počinje suđenje"

Hrvati u Zambiji
Hrvati u Zambiji Foto: DNEVNIK.hr
Iako je ranije objavljeno da bi se Hrvatima uhićenima u Zambiji trebalo suditi ovog tjedna, to se ipak neće dogoditi te je zasad nepoznato kada će biti sljedeće ročište.

Iako je najavljeno da bi se suđenje osmero Hrvata u sklopu posebnih povodom 100. rođendana Odvjetničke komore Zambije, to se ipak neće dogoditi.

 

"Još se ne zna datum početka suđenja na Visokom sudu u Ndoli za osmero Hrvata. Objavljen je popis slučajeva koji će se održati ovog tjedna u sklopu posebnih ročišta, no Hrvata nema na njemu", za 24sata je rekla zambijska novinarka koja prati pravosuđe.

Podsjetimo, hrvatska osmorka je nakon 65 dana u zatvoru ponovo puštena da se brani sa slobode. Nalaze se u privatnom smještaju, gdje čekaju početak suđenja za optužbe da su krijumčarili djecu iz Demokratske Republike Kongo.

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji Hrvati pušteni iz pritvora Pastor iz Zambije otkriva gdje su djeca zbog koje su uhićeni Hrvati: "Dok je slučaj aktivan na sudu ograničili smo pristup djeci"

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji na sudu - 3 Kad će ročište? Dnevnik Nove TV donosi snimke iz Zambije: Hrvati se pojavili pred sudom, odvjetnik - "Sud je prihvatio zahtjev države"

Visoki sud u zambijskom gradu Ndoli odobrio je zahtjev Republike Zambije da se ovaj slučaj prebaci s Općinskog na Visoki sud. Odluku je donijela sutkinja Visokog suda Yvonne Chembe, a sada se čeka da odredi početak suđenja, o čemu će obavijestiti odvjetnike Hrvata.

"Zambijske vlasti zatražile su prebacivanje slučaja na Visoki sud zbog toga što je ovaj slučaj privukao široku pozornost, kako u cijeloj zemlji tako i na međunarodnoj razini, te bi bilo prikladno da se stvar ispita pred Visokim sudom", stoji u objašnjenju zahtjeva koji je zambijskom Visokom sudu uputio pomoćnik imigracijskog službenika Kombe Sakeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene