Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nespretnog zakona

Hrelja: HSU neće poduprijeti prijedlog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja kazao je na konferenciji za novinstvo u Rijeci da ta politička stranka ne može poduprijeti prijedlog državnog proračuna za 2011.

Hrelja je ustvrdio da se vlada 'nije ničega odrekla niti je zahvatila u krupni kapital'. Prijedlogom proračuna više novca namijenjena umirovljenicima utrošit će se na nove umirovljenike koji se prijevremeno umirovljuju, a stvorila ih je sama vlada svojim nespretnim zakonom, kazao je predsjednik HSU-a. U biti nema nikakvih pomaka, proračun nije ni razvojan ni štedljiv, nego predizboran pa se ponovno lomi preko leđa radnika i umirovljenika, rekao je Hrelja.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

>> Vlada se prilikom izmjena zakona vodila logikom samoposluge

U današnjem priopćenu predsjednik HSU-a pak navodi kako će ponovnim zamrzavanjem mirovina vlada i u idućoj godini još jednom oštetiti gotovo 1,200.000 umirovljenika, za koje se mirovine neće usklađivati s rastom životnih troškova. Premda se u sljedećoj godini predviđa rast od 1,5 posto, vlada je odlučila da se to neće pozitivno odraziti na umirovljenički standard. Odluka je donesena jednostrano, bez ikakva dogovora s partnerima, pa čak i bez najave.

Tim potezom, koji je samo jedan u nizu vladinih odluka na štetu hrvatskih umirovljenika, još se jednom dokazuje potpun izostanak socijalne osjetljivosti, dok se u isto vrijeme građani pokušavaju uvjeriti da vlada daje mirovine. Mirovine u Hrvatskoj, kao uostalom nigdje drugdje, ne daje vlada, a vlada, osim što vrtoglavo nastavlja zaduživati zemlju, pronalazi brojne načine da umirovljenicima iz džepa izbije i posljednju kunu, navodi u priopćenju Hrelja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene