Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Hoćete li provjeravati tko je sve u Registru branitelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putem Facebooka, Twittera i mailova na moj.report@novatv.hr komentirali ste objavu Registra, jeste li primjetili nepravilnosti te hoćete li provjeriti tko je sve ondje.

SVOJE KOMENTARE OSTAVILI STE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE SMO PROČITALI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAMO EVIDENCIJA Ministarstvo potvrdilo: Registar hrvatskih branitelja više neće biti javno dostupan Slika nije dostupna Registar branitelja neće biti javan Medved najavio novi Zakon o braniteljima, Matić poručuje: "Mogući Barišićev plagijat je mala beba za to"

Uočite li kakve nepravilnosti u Registru, javite nam se sa svojim komentarima i podacima na moj.report@novatv.hr.

Svi hrvatski građani od danas mogu vidjeti podatke o ljudima koji su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu, na adresi registar.branitelji.hr.

>> Objavljen Registar branitelja: 'Ova imena su temelj moderne Hrvatske'

Prvi koji su objavili svoj ratni put u registru branitelja su resorni ministar Predrag Matić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te ministar obrane Ante Kotromanović.

Ministar Matić je rekao da je Registar najčasniji popis u povijesti Republike Hrvatske.

Čitatelji javljaju o nepravilnostima

U redakciju Dnevnik.hr dosad je stiglo mnogo poruka u kojima građani tvrde da ih ili uopće nema u Registru ili da je u njega unesen nekakav netočan podatak.

Tako jedan čitatelj kaže da posjeduje dokaze o sudjelovanju u ratu od 29. studenog 1991. do 30. studenog 1995. godine, no da su mu, umjesto 1.460, uračunata tek 1.082 dana.

Jedna je čitateljica, čiji su podaci poznati redakciji, javila da je ogorčena što njezinoga oca nema u Registru, iako je u ratu sudjelovao od prvoga dana i to na prvoj crti bojišnice. 'Bio je jedan od onih koji su oslobodili Knin, jedan od onih koji su se na vrhovima Dinare smrzavali na temperaturi od minus 40 stupnjeva sa teškom opremom na leđima', piše nam čitateljica.

Drugog, pak, čitatelja, čiji su podaci također poznati redakciji, smeta što se nalazi na istom popisu, na kojemu se nalaze ljudi koji, kako piše, nisu bili branitelji. 'Mene je sram što sam na tom popisu, jer se nalazim s nekima koji tamo ne pripadaju. Totalno sam ogorčen', kaže ovaj čitatelj.

I dalje nam možete ostaviti svojekomentare na društvenim mrežama, a na Twitteru uz oznaku #TemaDana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene