Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dekan ide pred novinare

Hoćemo li konačno doznati što se događa na Filozofskom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Damir Boras, zajedno s prodekanima održat će danas konferenciju za novinare na temu 'Informacije o aktualnim događajima na Fakultetu'.

Boras izlazi pred javnost nakon sukoba sa studentima koji su blokirali referadu, smatrajući da je dekan prekršio dogovor. Studente, a i nastavnike, zaprepastilo je, kažu studenti, što je dekan najprije 'pred očima javnosti pristao da se studenti II. i III. godine preddiplomskog studija upišu bez plaćanja školarina, koje moraju uplatiti ako Ministarstvo ne podmiri obveze do 15. prosinca', a zatim već sutradan porekao i promijenio tu odluku koju je, zaključuju studenti, 'nadopunio prozirnim lažima u javnosti'.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Rektor Boras o Filozofskom fakultetu - 2 slučaj nije rIJEŠEN Boras o seksualnom uznemiravanju na Filozofskom fakultetu: "Ja ću možda danas, možda sutra, možda preksutra reagirati na to"

Studenti su blokirali referadu i dekanat, a to su sve snimali kamerom. Kako su ispričali studenti, njihova kolegica je krenula snimiti dekana kada joj je on istrgnuo fotoaparat iz ruke pri čemu je došlo do naguravanja između njih. Kako kažu studenti, studentica ima probleme s kralježnicom te je završila na Hitnoj.

Plenum je najavio kako će tražiti Borasovu ostavku zbog nasrtaja na studenticu te zbog 'besramne' promjene odluke o nenaplaćivanju školarina za studente druge i treće godine do parlamentarih izbora.

Boras pak tvrdi da nije promijenio odluke Vijeća Filozofskog fakulteta vezane uz naplatu školarina druge i treće godine preddiplomskog studija te da su svi znali za njih. Također, smatra kako su optužbe studenata da je nasrnuo na studenticu 'preuveličane i krivo interpretirane'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene