Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Mađarskoj

Kakvu će kaznu dobiti Čačić saznat ćemo sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu odlučuje o mađarskoj presudi Radimiru Čačiću.

Sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Ivan Turudić danas će odlučiti o kazni za Radimira Čačića, a sutra će pismeno obavijestiti strane u postupku. Odluka će tada biti poznata i javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Više nisam u poziciji da vozim' Čačić nakon niza nesreća 'u rukama' službenih vozača Slika nije dostupna Nesreća u Mađarskoj Evo što je Čačić govorio o povlačenju iz politike!

Predsjednik HNS-a i bivši prvi potpredsjednik Vlade u Mađarskoj je za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama osuđen na 11 mjeseci zatvora i još toliko uvjetne kazne.

>> Prodanović: Na Čačića se može primijeniti institut oprosta, pomilovanja i smanjenja kazne

Sudsko vijeće odluku o potvrdi izrečene kazne ili mogućem smanjenju donijet će iza zatvorenih vrata. Da bi Čačić kaznu mogao odslužiti u Hrvatskoj, kao što želi, presudu domaćeg suda moraju odobriti i Mađari.

Na odluku Županijskog suda Čačić se može žaliti Vrhovnom sudu, no možebitnu presudu Vrhovnog suda mora potvrditi i mađarski ministar pravosuđa. Ministar pravosuđa Mađarske može, ukoliko mu nije prihvatljiva presuda hrvatskog suda, odbiti odobrenje kojim se Čačiću dozvoljava odsluženje kazne u hrvatskom zatvoru. Mađari su postavili tri uvjeta: ne smije biti pomilovanja, ne smije se primijeniti oprost, a Čačić kaznu zatvora mora odslužiti u cijelosti.

Podsjetimo, Županijski sud u mađarskome gradu Kapošvaru osudio je 14. studenoga prošle godine Radimira Čačića na 11 mjeseci zatvora i 11 mjeseci uvjetne kazne zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su 8. siječnja 2010. u Mađarskoj poginule dvije osobe. Nakon objave presude Čačić je dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene