Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS osudio napad na novinara Miljuša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati najoštrije su osudili divljački napad na novinara Dušana Miljuša. 'Radi se o krajnje zabrinjavajućem napadu na osobu, ali i na slobodu, pravo i obvezu medija da pišu o kriminalu i svim negativnim pojavama u društvu', ističu u HNS-u.

Upozoravaju da su Hrvatski novinari svakodnevno su mete prijetnji i napada onih o kojima pišu ili govore i tome treba stati na kraj.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Napad na Dušana Miljuša zabrinjava tim više što se ne radi o izoliranom slučaju, ističe se u priopćenju i podsjeća kako je nedavno pretučen direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, a jučer je napadnuta i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik. 

>> Pretučen novinar Dušan Miljuš

Istovremeno, na glavnom zagrebačkom trgu tisuće mladih uzvikuju pozive na ubijanje i kite se fašističkim simbolima, naglašava HNS.

Sve to zajedno stvara atmosferu rastućeg nasilja, a institucije ne rade svoj posao. Otkrivanje počinitelja batinaških napada posao je policije, ali i obavještajne zajednice koja bi baš u takvim situacijama trebala pokazati što stvarno radi. Nažalost, kao i mnogo puta do sada u tome je zakazala, ocjenjuje se u priopćenju.

Europska komisija osuđuje napad na novinara Dušana Miljuša

Europska komisija oštro je osudila napad na novinara Dušana Miljuša, koji je u ponedjeljak navečer pretučen u Zagrebu, ističući da je sloboda tiska temeljno demokratsko načelo u Europskoj uniji.

"Komisija oštro osuđuje uporabu nasilja. Želimo gospodinu Miljušu brzi oporavak. Sloboda tiska je temeljno demokratsko načelo Europske unije i vjerujemo da će hrvatske vlasti provesti odgovorajuću istragu i privesti napadače pravdi. Komisija prati ove i druge slučajeve u sklopu općeg kriterija o vladavini prava i njegovoj provedbi", izjavila je Krisztina Nagy, glasnogovornica povjerenika za proširenje Ollija Rehna na zamolbu da iznese stajalište Europske komisije o tom slučaju .

Novinara Dušana Miljuša pretukla su u ponedjeljak navečer dvojica nepoznatih napadača ispred zgrade u u kojoj živi u Remetinečkoj ulici u Zagrebu.

Miljuš, koji već niz godina piše o mafiji i organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, zadobio je potres mozga, dijagnosticiran mu je prijelom lijeve ruke i ozljede lica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene