Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pretučen novinar Dušan Miljuš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim informacijama dvojica nepoznatih napadača pretukla su večeras 47-godišnjeg novinara Dušana Miljuša. Novinar je ispred zgrade u kojoj živi, u Remetinečkoj ulici u Zagrebu, napadnut bejzbolskim palicama. Zadobio je teške tjelesne ozljede, a hitno je prevezen na KBC Rebro, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Miljuš, koji već niz godina piše o mafiji i organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, nije u životnoj opasnosti, kažu u policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dušan Miljuš: 'Prijetili su mi uvijek iz kriminalnih krugova' Slika nije dostupna Sanader: Vlada će učiniti sve da se istraže napadi na Miljuša i Lukač-Koritnik

Prema neslužbenim informacijama zadobio je potres mozga. 

Napadači su pobjegli, a Miljuš je uspio sam javiti policiji da je bio žrtva napada, doznaje se od glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube.

Nakon toga je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, rekla je Ljuba dodavši kako je Miljuš nakon napada bio 'kontaktibilan'.

'Prema prvim informacijama život mu nije ugrožen, no o kakvim se ozljedama radi za sada ne možemo reći', kazala je policijska glasnogovornica.

U KBC-u nisu željeli davati nikakve informacije o Miljuševu stanju.

Miljuš već dugi niz godina piše i izvještava o organiziranom kriminalu i često je javno o tome govorio i u medijima. Bio je i predsjednik Zbora novinara sudskih izvjestitelja HND-a.

U policiji kažu da nije prijavljivao prijetnje niti je tražio njihovu zaštitu.

HND je najoštrije osudio napad na novinara te traže hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem kako bi ih izvjestili o tom i još nekoliko napada u kojima su u posljednje vrijeme žrtve bili novinari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene