Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali na izjavu Obersnela

HNS: Ne 'miniramo' zakon o nekretninama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS nije protivi uvođenju bilo kojeg dodatnog poreza u okviru sadašnjih gospodarskih okolnosti, a prema njima porez na nekretnine značio bi porez na životnu ušteđevinu.

HNS nije protiv niti jednog zakona koji je na dobrobit građana, ali svaki takav zakon mora biti temeljito pripremljen i provediv, što nije slučaj s najavama uvođenja zakona o porezima na nekretnine, poručeno je sa konferencije za novinstvo riječkog ogranka HNS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

ZADNJI DAN za predaju godišnjih prijava poreza na dohodak za 2013.!

Predsjednik podružnice Juraj Bukša istaknuo je da se HNS protivi uvođenju bilo kojeg dodatnog poreza u okviru sadašnjih gospodarskih okolnosti. Kazao je da su konferenciju za novinstvo sazvali kako bi reagirali na tvrdnje riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela tijekom razgovora za jednu lokalnu televiziju u kojima je ocijenio da HNS 'minira' zakon o nekretninama.

Bukša je naveo da su za donošenje tog zakona nužne brojne predradnje i da se one upravo obavljaju u ministarstvima koje vode HNS-ovi kadrovi.

Među ostalim, nužno je urediti zemljišne knjige, utvrditi koliko je legaliziranih građevina, urediti vlasničke odnose pri nasljeđivanjima, ali i izraditi modele procjene vrijednosti nekretnina i tek nakon toga se može razgovarati o uvođenju novog zakona i poreza, kazao je.

Ministar Slavko Linić najavio nove poreze, evo čega se pribojavaju građani

Potpredsjednik riječkoga HNS-a Andrej Poropat je naglasio da građani u Hrvatskoj uglavnom nisu štedjeli u novcu ili zlatu, nego su ulagali u vlastite nekretnine pa bi porez na nekretnine značio porez na životnu ušteđevinu.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić (HNS) ustvrdio je da HNS ima pravo na svoj stav u ovom slučaju te da je pogrešno shvaćati taj stav kao podmetanje ili 'miniranje'.

Ustvrdio je da se moraju poštivati sve hrvatske specifičnosti pri donošenju tog zakona te se ni u kom slučaju ne može oporezovati prva nekretnina, odnosno ona u kojoj građani žive.

HNS zaštitio ime kako im ga Čačić ne bi 'ukrao'

HNS je izrazio protivljenje i uvođenju oporezivanja drugih dohodaka poput autorskih honorara znanstvenika, umjetnika, prevoditelja ili novinara po stopi od 40 posto.

Tu je riječ o potpuno nepotrebnom udaru na privatni sektor i to onaj dio s vrlo razvijenim smislom za poduzetništvo i kreativnost koje bi trebalo poticati, a ne dodatno oporezivati, navela je potpredsjednica riječkoga HNS-a Snježana Čop. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene