Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Vrdoljak u Dnevniku Nove TV

Ivan Vrdoljak: "Već danas smo ispisali zahtjev za opoziv Vlade, sutra ćemo poslati SDP-u i Mostu da ga potpišu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi zamah krizi vlasti daje i najava HNS-a o interpelaciji za koju potporu kane tražiti i od SDP-a i Mosta. U Osijeku je sa šefom HNS-a, Ivanom Vrdoljakom razgovarala reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Gost Dnevnika Nove TV je predsjednik Hrvatske narodne stranke, Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe iz HNS-a "Ugovor koji je Plenković potpisao s Glasnovićem je politička korupcija, institucije trebaju reagirati" Slika nije dostupna POSLALI SDP-U, IDS-U I MOSTU HNS krenuo u prikupljanje potpisa za opoziv "Titanik Vlade"

"Već danas smo ispisali zahtjev za opoziv Vlade, sutra ćemo poslati kolegama iz SDP-a i Mosta da ga supotpišu. Očekujem da ćemo ga u ponedjeljak ili utorak poslati, ako kolege potpišu, sad su zajedno s nama u opoziciji, zahtjev za opoziv Vlade, kako bismo dali trenutak Andreju Plenkoviću da jasno artikulira većinu u Saboru", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje što ako zastupnici SDP-a i Mosta ne potpišu njihov zahtjev, Vrdoljak je rekao da HNS nema više od 30 zastupnika da mogu sami pokrenuti opoziv Vlade. "Mislim da će biti jasna poruka SDP-a i Mosta da ne žele srušiti Vladu, ali mislim da to njima nije neki hobi i vjerujem da će potpisati naš zahtjev jer su odustali od svojih zahtjeva za raspuštanjem Sabora", rekao je Vrdoljak.

Dodao je kako misli da će se Odbor za Ustav u petak ujutro usuglasiti dosta brzo. "Treba se samo tehnički usuglasiti tko će voditi Sabor do prve jasne većine koja mora uslijediti. Ako se to ne dogodi do izglasavanja opoziva Vlade onda će se sigurno raspisati novi izbori i raspustiti Sabor", rekao je Vrdoljak, dodajući kako u petak treba zaključiti sjednicu Sabora i zakazati je u lipnju, nakon drugog kruga lokalnih izbora. 

Na pitanje može li Gordan Jadroković biti izabran za predsjednika Sabora, Vrdoljak je rekao da će to biti moguće samo ako HDZ donese 76 potpisa za njegov izbor. "A u to sumnjam, jer da su to imali danas bi ih pokazali", rekao je Vrdoljak, dodajući da su HDZ i Most zajedno odgovorni.

Ovdje nije nitko pobijedio, ovo je jedna kriza i to trebamo svi shvatiti, naglasio je Vrdoljak, komentirajući tvrdnje HDZ-a da je opozicija poražena. 

Iako od zastupnika Mosta traži potpise za opoziv Vlade, Vrdoljak ih ni ovaj put nije poštedio žestoke kritike. "Njima je jedan od glavnih zadataka da urušavaju demokratske institucije i procedure. Oni su dvaput imali koaliciju s HDZ-om, mi nikada u svojoj 27 dugoj povijesti. Prilično puno neistina izgovaraju i sad su se od HDZ-a prebacili kod SDP-a, zajedno sa savjetnicom Željkom Markić. Sad kad su u opoziciji trebaju s nama surađivati kao opozicijska stranka", rekao je Vrdoljak.

Na pitanje što ako SDP krene s Mostom dogovarati većinu, Vrdoljak kaže da nema ništa protiv. "Super, nemam ništa protiv. To se očito i događa. Svatko snosi posljedice za svoje odluke i svoje ponašanje. Ja sam danas ponosan na 10 zastupnika iz Kluba HNS-a i kolegu Hrelju, kako smo govorili zadnjih dva mjeseca unatoč svim opanjkavanjima, glasali smo kako smo rekli prije mjesec dana", kaže Vrdoljak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene