Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"TURSKI DESPOT"

HND o Erdoganu: "Poražavajuće da službeni Zagreb prima predsjednika čiji režim progoni novinare"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ocijenilo je u srijedu poražavajućim činjenicu da u Hrvatsku dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čiji režim, kako navodi, progoni novinare.

"HND poražavajućom smatra činjenicu da u Hrvatsku dolazi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, despot koji već 20 godina vlada Turskom i čovjek koji se u maniri najgorih režima obračunava s braniteljima ljudskih prava i oporbenim političarima, a posebna meta njegova autokratskog načina vladanja su naše turske kolegice i kolege, koje njegov režim uhićuje, premlaćuje, zatvara i osuđuje na višegodišnje zatvorske kazne", navodi se u priopćenju.

HND također neprihvatljivim drži što će se "s takvim čovjekom" susresti najviši predstavnici Hrvatske, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Regulacija prometa Zastoji i blokirane ceste FOTO Oboružajte se živcima! Erdogan stigao u Zagreb, dio grada već blokiran

"Sumnjamo da će kod moćnog turskog vladara hrvatski predstavnici protestirati ili mu bar prigovoriti zbog progona novinara i novinarki u Turskoj i gušenja svih glasova koji upozoravaju na njegov nedemokratski način vladanja", dodaje se i poručuje kako bi možda "mnogi domaći političari rado htjeli, poput turskog predsjednika, novinare staviti pod kontrolu zbog kritičkih izrečene riječi".

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Analiza Ivane Petrović Erdogan nakon BiH i Srbije stigao u Zagreb: "Ova njegova regionalna turneja nije slučajno tagirana u ovo vrijeme"

Pozivajući se na izvješća organizacija popust Amnesty Internationala, HND na kraju "sa žaljenjem konstatira da hrvatski političari time pokazuju da ih demokratskih standardi zapravo i ne zanimaju".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene