Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprihvatljivo u demokratskom društvu

HND osudio izbacivanje novinara s press konferencija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije je osudilo ponašanje saborskog zastupnika Branimira Glavaša koji danas nije dopustio komentatoru Jutarnjeg lista Dragi Hedlu da prati novinarsku konferenciju HDSSB-a, predsjednika te stranke Vladimira Šišljagića koji dan ranije to isto nije dopustio Osječkoj televiziji te gradonačelnika Ante Đapića koji odbija bilo kakvu suradnju s novinarima Glasa Slavonije.

Zahtijevamo od svih sudionika izbora da svim novinarima omoguće slobodan pristup informacijama pod jednakim uvjetima, navodi HND u priopćenju koje su potpisali predsjednik udruge Zdenko Duka, predsjednica ogranka Glasa Slavonije Dijana Pavlović te predsjednik županijskog vijeća HND-a Osječko-baranjske županije Davor Lončarić.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

Upitna sloboda medija

'Navedeni osječki događaji potpuno su neprihvatljivi u demokratskom društvu u kojemu je jedna od temeljnih vrijednosti sloboda medija. Svi novinari moraju imati jednaka prava na pristup informacijama i njihovim izvorima, a nije na političarima da sude o vrijednosti tih informacija i sposobnosti novinara i medijskih kuća. Pravo na sud imaju jedino čitatelji, gledatelji i slušatelji', ističu u HND-u. U novinarskoj udruzi se nadaju da se slične situacije više neće događati u vrijeme kampanje u kojoj će veliki teret iznijeti upravo lokalni i regionalni mediji te da će građani na izborima kazniti sve one političare koji su protivni slobodi novinara i medija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene