Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan slučaj

Što se to događa s Hitnom u Metkoviću? I prije 2 godine odbili pregledati malu Emu, umrla je nakon nekoliko sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan strašan smrtni slučaj dogodio se u Metkoviću, kada je prije dvije godine petogodišnja djevojčica Ema Markota također, poput dječaka Gabrijela, vraćena s Hitne, a potom je nekoliko sati kasnije preminula.

Sve se dogodilo 31. listopada 2016. godine, kada je majka Emu odvela na hitnu jer je imala temperaturu, a usnice su joj poplavile.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..."

"Držala sam je u naručju, a na Hitnoj je nisu ni pogledali, već su mi samo rekli da što njima dolazim i da trebam otići pedijatru. Ponijeli su se kao da sam im nepotrebno došla, a dijete mi nisu ni pogledali. Potom sam se vratila na pedijatriju, a kako naš pedijatar nije radio, tako sam došla kod dr. Ksenije Kaleb. Sestra je odmah otvorila vrata i liječnica ju je odmah pregledala i u sekundi je znala o čemu se radi", ispričala je Martina Markota, majka malene Eme za Index.hr.

Potom je doktorica Kaleb s majkom i curicom otišla do hitne i rekla im da treba zvati helikopter. Njega su, pak, čekali više od sata zbog jakog vjetra. Majka kaže da danas nikoga ne krivi, no da i dalje ne može vjerovati da ni sekunde pažnje na Hitnoj nisu obratili njenoj djevojčici.

Doktorica Kaleb je ispričala da je djevojčica imala plave usne i ruke te puls oko 170. "I usne i zubni grebeni su bili modri, što je znak popuštanja srca. Potom smo brzo otišle na Hitnu. Zvali smo helikopter koji ju je odvezao u KBC Split malo prije 11. Pokušali su je stabilizirati, ali nije uspjelo. Umrla je oko 12:30 isti dan. Virus CMV (citomegalo virus) zahvatio je srce i poremetio njegov rad", kaže Kaleb, dodajući da je riječ o inače bezazlenoj respiratornoj infekciji, no djevojčici je virus napao srce i napravio tešku kliničku sliku.

"Možda bi se sve isto dogodilo, ali činjenica je ta da je vraćena s Hitne, a bila je životno ugrožena. Tad sam na Hitnoj sugerirala da se ne mogu vraćati ljudi bez pregleda, ali ništa se nije promijenilo", ispričala je Kaleb za Index.hr.

Dječak iz Metkovića preminuo, šefica Hitne tvrdi da struka nije pogriješila

Marijana Matić, voditeljica hitne pomoći u Metkoviću ranije je komentirala slučaj preminulog dječaka iz Metkovića. Ne misli da je sustav zakazao.

"Zašto mislite da je netko zakazao, ne znam zašto vam je slučaj zanimljiv. Zakazala je sudbina ili loša sreća. Treba pogledati obdukcijski nalaz. Za sve postoji protokol i način kako se bolest liječi. Zašto bi netko bio kriv?".

Također je navela da su s dječakom napravili sve što su mogli. "Da je bilo indikacije da se dijete transportira, ono bi bilo upućeno u KBC Split. Mi smo sve napravili po pravilima službe. Dijete je upućeno kako je upućeno i završilo je kako je završilo", rekla je Matić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene