Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HGSS Zadar je opet sinoć sudjelovao u spašavanju dvije mlade 19-godišnje Njemice izgubljene u gustišu i oštrim stijenama Velebita.


Oko 18:30 sati HGSS je zaprimio dojavu iz ŽC 112 o dvije izgubljene strane državljanke koje su krenule iz Vlaškog grada preko sv. Ivana prema Modriću te su se nakon silaska sa staze izgubile se u nepristupačnom gustišu i oštrim stijenama.

Vezani članci HGSS u akciji HGSS-ovci od jutra u akciji: Spašavali stranca sa slomljenom nogom Josip Brozičević Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne"

Kako su imale neadekvatnu obuću (papuče) nisu se usudile dalje same nego su potražile pomoć, izvijestio je HGSS. Ekipa spašavatelja je upućena prema njima te su oko 19:30 stigli do Velebita i nepristupačnim stazama se uputili prema Njemicama koje je spasilo i posjedovanje GPS sustava na mobitelu, što je uvelike olakšalo traganje i konačni pronalazak.

Pozicija na kojoj su locirane je oko Magaškog plata kraj zaseoka Magaši. Akcija je privedena kraju oko ponoći a spasitelji su se sigurno vratili kućama jutros oko 2 sata. U akciji su sudjelovala četiri spasitelja i dva lokalna mještanina iz zaseoka Bučići koji izvrsno poznaju zarasli teren.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju