Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upješna akcija

HGSS spašavao pastira na Biokovu, angažiran i helikopter

Spašavanje pastira
Spašavanje pastira HGSS Stanica Makarska
Aktualno Galerija Spašavanje pastira Spašavanje pastira Foto: HGSS Stanica Makarska Spašavanje pastira - 2 Spašavanje pastira - 2 Foto: HGSS Stanica Makarska Spašavanje pastira - 4 Spašavanje pastira - 4 Foto: HGSS Stanica Makarska Spašavanje pastira - 3 Spašavanje pastira - 3 Foto: HGSS Stanica Makarska +0 Spašavanje pastira - 1 Galerija 1/5 >>
HGSS Makarska spasio je pastira koji je bio u lošem zdravstvenom stanju na Biokovu. Po njega je poslan helikopter HRZ-a.

HGSS Makarska je dobio dojavu u petak poslijepodne od kolega iz HGSS stanice Dubrovnik, iz ispostave Neretve, kako se pastir koji se nalazi na predjelu Biokova (Rilić) nije javljao na pozive. Dan ranije se žalio na bolove u lijevom dijelu tijela, ruku i nogu.

"Dogovoreno je kako će kolege otići izviditi situaciju te su po samoj dojavi članovi HGSS stanice Makarska stavljeni u pripravnost. Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo loše zdravstveno stanje te je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a", objavili su na svom Facebook profilu iz HGSS stanice Makarska.

Spašavanje pastira Spašavanje pastira - 2 (Foto: HGSS Stanica Makarska)

Dolaskom helikoptera u Makarsku, timu letača spašavatelja priključuje se liječnica iz HGSS stanice Makarska te jedan član u pratnji. Nakon liječničkog pregleda pastira, odlučeno je kako će se isti transportirati hitno do HMS Makarska na daljnju obradu, naveli su u objavi.  

Pročitajte i ovo Potražni psi u akciji Prijatelji i kolege Hrabre njuške HGSS-a: Jednom je ovo prvi uspjeh, a drugi je spašavao ljude nakon razornog potresa u Petrinji

Spašavanje pastira Spašavanje pastira - 4 (Foto: HGSS Stanica Makarska)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOR SPAŠAVATELJA HGSS ima veliku novost vezanu uz Biokovo: ''Ovime postižemo ogromnu sigurnost''

"Malo prije 19 sati unesrećeni pastir je i predan HMS Makarska. Dolaskom svih spašavatelja u bazu završena je još jedna intervencija na Biokovu. Ovim putem zahvaljujemo i HRZ-u koje je prepoznalo hitnost stanja u kojem se unesrećeni pastir nalazio", zaključili su u objavi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene