HGSS Makarska spasio je pastira koji je bio u lošem zdravstvenom stanju na Biokovu. Po njega je poslan helikopter HRZ-a.

Galerija Spašavanje pastira Spašavanje pastira - 2 Spašavanje pastira - 4 +1 Spašavanje pastira - 3

HGSS Makarska je dobio dojavu u petak poslijepodne od kolega iz HGSS stanice Dubrovnik, iz ispostave Neretve, kako se pastir koji se nalazi na predjelu Biokova (Rilić) nije javljao na pozive. Dan ranije se žalio na bolove u lijevom dijelu tijela, ruku i nogu.

"Dogovoreno je kako će kolege otići izviditi situaciju te su po samoj dojavi članovi HGSS stanice Makarska stavljeni u pripravnost. Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo loše zdravstveno stanje te je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a", objavili su na svom Facebook profilu iz HGSS stanice Makarska.

Spašavanje pastira Spašavanje pastira - 2 (Foto: HGSS Stanica Makarska)

Dolaskom helikoptera u Makarsku, timu letača spašavatelja priključuje se liječnica iz HGSS stanice Makarska te jedan član u pratnji. Nakon liječničkog pregleda pastira, odlučeno je kako će se isti transportirati hitno do HMS Makarska na daljnju obradu, naveli su u objavi.  

Potražni psi u akciji Hrabre njuške HGSS-a: Jednom je ovo prvi uspjeh, a drugi je spašavao ljude nakon razornog potresa u Petrinji

Spašavanje pastira Spašavanje pastira - 4 (Foto: HGSS Stanica Makarska)

HGSS - 8 HGSS ima veliku novost vezanu uz Biokovo: ''Ovime postižemo ogromnu sigurnost''

"Malo prije 19 sati unesrećeni pastir je i predan HMS Makarska. Dolaskom svih spašavatelja u bazu završena je još jedna intervencija na Biokovu. Ovim putem zahvaljujemo i HRZ-u koje je prepoznalo hitnost stanja u kojem se unesrećeni pastir nalazio", zaključili su u objavi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju