Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor se suočila s velikim otporom

Hebrang se gorljivo borio protiv smjene Ivana Mravka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Predsjedništva HDZ-a na kojoj je premijerka Jadranka Kosor pokušala dogovoriti smjenu čelnog čovjeka HEP-a bilo je burno.

Jadranka Kosor se u ponedjeljak navečer suočila sa prilično velikom strujom onih koji su smatrali da bi smjena Mravka pokazala da je HDZ slab te da bi to vodilo rušenju HDZ-a s vlasti. Sama premijerka je došla na sjednicu sa čvrstom odlukom da smijeni Mravka ali tu večer nije donesena odluka nego je dogovoreno da se drugo jutro još obavi razgovor sa čelnim čovjekom HEP-a. Među HDZ-ovcima koji su bili na sastanku bilo je puno onih koji su bili zadovoljni jer su mislili jer su uspjeli spriječiti smjenu čelnika HEP-a.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio

>> Hoće li Bajić zbog afere HEP ispitati Sanadera?

>> Smijenjena uprava HEP-a, na čelu Polančecov čovjek

Najgorljiviji u obrani Mravka, izvještavaju mediji, bio je HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang koji je tvrdio da ne može HDZ smjenjivati svoje ljude samo zbog pritiska medija. Hebrang je sve iznenadio kada je ovaj slučaj usporedio sa smjenom Većeslava Bergmana sa čela HZZO-a, rekavši da je Bergman nevin smijenjen zbog pritiska medija i da se sad zbog svega toga bori za život u bolnici s teškom kardiološkom dijagnozom. Za Hebranga nema sumnje da je Bergman u bolnici zbog stresa izazvanog smjenom i medijskim pritiskom. Podsjetimo, mediji su se tada raspisali o neobično velikom Bergmanovom bogaćenju za vrijeme njegova mandata. Time se osjetio prozvan ministar Darko Milinović koji je uzvratio Hebrangu da nije imao ništa protiv Hebranga ali da nije mogao s njim surađivati na reformi zdravstva.

'HDZ ne smije okretati leđa svojim ljudima'

'Dado, ja nisam tebe ni spomenuo. Ako niste mogli raditi zajedno, možda i bolje da je otišao. Međutim, problem je što mu je stranka okrenula leđa, a riječ je o nevinu čovjeku…', odgovorio je Hebrang Milinoviću, piše Večernji list. Većina prisutnih HDZ-ovaca je navodno bila duboko iznenađena ovim napadom Hebranga i optužbama za smjenu Bergmana.

>> Silne afere isisale milijune iz HEP-a

Drugi HDZ-ovci koji su bili protiv smjene bojali su se da se time samo povećava broj članova vodstva HDZ-a koji će doći na listu za odstrel medija i oporbe. Uvjereni su da se sada izvlače silne afere HDZ-a u sklopu projekta rušenja vlasti. No, Jadranka Kosor je ponovno pokazala da će njezina riječ biti zadnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene