Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena na Vladi

Smijenjena uprava HEP-a, na čelu Polančecov čovjek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što smo najavili, Vlada je na današnjoj sjednici smijenil Ivana Mravka i cijelu upravu HEP-a.

Prema neslužbenim informacijama Ivan Mravak je jutros nešto prije 10 sati došao u Vladu gdje mu je priopćeno da će biti smjenjen zajedno s cijelom Upravom HEP-a. Na njegovo mjesto, također su neslužbene informacije, sjest će Leo Begović, aktualni predsjednik Nadzornog odbora HEP-a.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem"

Vlada je sa današnjeg zatvorenog dijela sjednice uputila Nadzornom odboru Hrvatske elektroprivrede (HEP) prijedlog da se opozove predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i članovi Uprave Željko Kljaković Gašpić, Darko Dvornik, Željko Tomšić, Nikola Rukavina i Stjepan Tvrdinić, te da se za novog predsjednika Uprave imenuje Leo Begović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva.

Vlada je istodobno uputila Glavnoj skupštini HEP-a prijedlog da se opozove član Nadzornog odbora HEP-a Leo Begović kao i da se za predsjednika Nadzornog odbora imenuje Krešimir Čosić, rekao je novinarima glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun.

Podsjetimo, kao predsjednik Nadzornog odbora Leo Begović je i prije izbijanja afere i pokretanja prijava protiv Mravka trebao znati što se u HEP-u događa. Leo Beogović inače je državni tajnik Ministarstva gospodarstva koji slovi kao Polančecov čovjek.

>> Polančec ostaje, odluka o Mravku odgođena

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene